Hjältarnas hemkomst

Här firas guldhjältarna

Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Hela guldgänget samlat på scenen.
FOTBOLL

Nu är Henrik Rydström, Viktor Elm, Lasse Johansson och de andra hemma i Kalmar.

Hela staden tog emot guldhjältarna som firades på Stortorget.

Nu väntar en lång guldfest hela natten.

– Jag kan nästan inte sluta lipa, säger Lasse Johansson till sportbladet.se.

Petter Wastå och Lasse Johansson hugger in på isterbanden.

I 98 år har Kalmar väntat. Nu har KFF levererat ett SM-guld. Egentligen har det varit klart sedan förra omgången då Kalmar FF ju krossade IFK Norrköping, men först nu är det klart på riktigt och flera tusen ville ta emot hjältarna. Hur många kan polisen inte säga med säkerhet. Enligt vissa uppgifter var det 15 000 på plats, andra säger 5 000. Efter firandet med supportrarna väntar en middag där det kommer att serveras isterband med dillstuvad potatis.

– Isterbanden smakar alltid suveränt eftersom det är sista måltiden för säsongen och mycket känslor, säger Lasse Johansson till sportbladet.se.

Därefter tar den riktiga festen fart och räkna med att kommer att festas när Kalmar nu firar KFF:s första SM-guld genom tiderna.

– Talen har börjat hagla här inne och det har byggts upp en scen där det verkar som ett band kommer att gå på om en stund, så det blir nog livat hela natten, säger Johansson.

Vad gör de andra?

– Petter (Wastå) sitter mitt emot mig och glufsar i sig isterbanden, (Henrik) Rydström ser jag inte just nu så jag antar att han snackar med media (skratt). Själv är jag gråtmild och kan nästa inte sluta lipa.

ARTIKELN HANDLAR OM