Hjälten kan säljas – för 20 miljoner

FOTBOLL

HALMSTAD. Först lyckan, sedan smärtan och till sist – avskedet?

För 20 miljoner kronor kan Kalmar sälja skyttekungen Patrik Ingelsten.

– Vi får se vad som händer nästa vecka, ­säger Ingelsten.

Patrik Ingelsten kände av sin skadade fot och fick den haårt bandagerad. Men det var inget som hindrade honom från att fira. FOTO: ANDERS DEROS

Den stora guldhjälten haltade sig genom segerfesten och var en av de första som tvingades lämna festen.

Nu talar mycket för att Ingelsten lämnar även Kalmar.

Flera klubbledare och spelaragenter som Sportbladet varit i kontakt säger samtliga att prislappen på den allsvenskan skytteligavinnaren ligger mellan två och tre miljoner euro.

Stärkte sina aktier

Enligt vad Sportbladet erfar betyder det faktum att Ingelsten bara har ett år kvar på sitt kontrakt att prislappen landar i det nedre spannet, alltså kring 2 miljoner euro – cirka 20 miljoner svenska kronor.

– Vi vet att det finns intresse för Patrik, säger sportchefen Svante Samuelsson.

Ingelsten stärkte sina proffsaktier på Örjans vall – och utlöste det stora guldjublet med sitt 2–2-mål i 87:e minuten.

– En osannolik känsla. Det går inte att beskriva, säger Ingelsten som i euforin hoppade över reklamskyltarna, sprang mot Kalmarklacken på södra läktaren och i farten – på hockeymanér – gjorde high five med alla längst fram.

Som tidigare Halmstad-spelare var det extra känslosamt för Ingelsten att avgöra på Örjans vall.

– Jag har aldrig tidigare upplevt ett sånt här tryck på den här arenan. Det var som att vi hade hemmaplan. Att springa rakt in i jublet så. Då kändes det verkligen att guldet var hemma. Fantastiskt.

”Gör så jäkla ont”

Lika fantastiskt kändes det inte kvarten senare, när Ingelsten dragit sig tillbaka till omklädningsrummet. Då hade den bedövningsspruta Patrik Ingelsten fått innan avspark mot sin bedövade fot släppt helt.

– Det gör så jäkla ont, kved Ingelsten.

Nu när guldet är hemma och säsongen över ska Kalmars anfallshjälte ännu en gång undersöka fotskadan – allt för att kunna bli frisk så fort som möjligt.

På listan över intresserade klubbar finns land andra norska Rosenborg och ett par holländska klubbar. Ingelstens agent Patrick Mörk är just nu på resa i Östeuropa.

– Vi får se vad som händer nästa vecka, säger Ingelsten.