... och Robert Gustafsson gratulerade – på sitt eget sätt

Foto: FOTO: JIMMY WIXTRÖM
Robert Gustafsson stod för underhållningen.
FOTBOLL

Nanne fick en gata.

KFF-ordföranden gifte sig på scenen.

Och Robert Gustafssons alias Tony Rickardson sände en halvbitter grattishälsning till mästarna.

– Det är bäst att den här festen slutar nu. Annars vet jag inte var jag tar vägen, sa Nanne Bergstrand i natt.

Kalmar FF vet onekligen hur man firar ett SM-guld – i två dygn har föreningen festat loss och det rejält. Det har absolut inte sparats på något trots att vi är i Småland.

I söndags kväll kom runt 8 000 till Stortorget.

Och i går runt 13 000 till 15 000 personer till samma torg.

– Det var chockerande att gå upp på scenen och se alla lyckliga människor, säger Henrik Rydström.

Nennes egen gata

Uppe på scenen lät Kalmars röda kommunalråd Johan Persson meddela att ett enhälligt kommunstyrelsemöte hade föreslagit att en ny väg ska döpas till ”Nanne Bergstrands gata”.

Vart den ska ligga?

– Naturligtvis ute vid den nya arenan, säger Johan Persson med ett leende.

Efter hyllningarna av fansen så tog KFF-spelarna bussen till Kalmar Slott där 300 specialinbjudna gäster åt och drack och blev flera gånger rejält överraskade.

Som när...

?... Kalmar FFs ordförande Johnny Pettersson mitt under festen på slottet gifte sig på scenen med föreningens läkare Anna Telleus. Kommunalrådet Johan Persson var vigselförrättare och Nanne Bergstrand och Ronny Nilsson (före detta ordförande) var vittnen.

... Robert Gustafssons alias Tony Rickardsson skickade en grattishälsning via storbildskärmen. Rickardsson var halvbitter, men bjöd ändå med hela KFF-truppen till Vetlanda för att de skulle få uppleva en riktig manlig sport. Ett av kvällens största jubel utbröt när den utklädde speedwayföraren villa skåla för SM-guldet.

Hånade Lagrell

... legendariska dansbandet Tonix klev upp på scenen för att spela Kalmar FF:s klassiska låt ”FF till tusen”. Tonix fick spela låten två gånger – den andra gången med spelarna som kör.

...?Lars-Åke Lagrell blev rejält hånad av förbundets representant på festen – Gills Persson. Persson menade att Lagrell borde ha varit på festen för att få tröst. Dels för att hans kära Öster förlorat i kvalet till Superettan, men även för att föreningen sagt nej tack till tre bröder Elm?...

Fortsatte på Byttan

Efter festligheterna på slottet – runt halv tolv – drog sedan festen vidare till närliggande restaurang Byttan.

Där fortsatte den sedan långt in på småtimmarna.

Därmed går det enkelt att konstatera: Kalmar FF har inte gjort några som helst nybörjarfel i konsten hur man firar ett SM-guld.