Ingelsten lämnar - bröderna stannar

Kalmar FF räknar med Rasmus och David Elm

FOTBOLL

Ingenting är klart, men Patrik Ingelsten kommer att lämna Kalmar FF.

Holländska Heerenveen ligger längst fram i jakten på skyttekungen.

– Det skulle vara en oerhörd skräll om han blir kvar, säger Ingelstens agent Patrick Mörk till sportbladet.se.

Patrik Ingelsten försvinner sannolikt från Kalmar.

Redan i höstas gjorde Patrik Ingelsten klart att han var sugen på en ny utmaning. Sedan dess har han kopplats samman med ett flertal olika klubbar, bland annat norska Rosenborg och holländska Heereveen. De sistnämnda tycks ligga bäst till, men Kalmars klubbchef Svante Samuelsson är försiktig i sina uttalanden om eventuella anbud.

– Det vill jag inte gå in på. Jag kan säga att det finns klubbar som har följt honom under året. Men det är för tidigt att säga om han försvinner ännu. Transferfönstret öppnar i januari, säger han.

Men ni räknar med att han försvinner?

– Han har kontrakt med oss och än så länge är han vår spelare. Sedan jobbar vi med två olika möjligheter, att han försvinner och att han stannar. Så har vi jobbat när Ari (da Silva Ferreira) och Cesar (Santin) försvann.

Patrik Ingelstens agent Patrick Mörk vill inte heller ta ut något i förskott, men allting talar för att Ingelsten har gjort sitt i Kalmar FF.

– Han har ett år kvar på kontraktet och har gjort en sådan säsong som han har gjort. Det är ju nu han ska iväg. Det vore en oerhörd skräll om han blir kvar.

Vill Patrik helst till Heerenveen?

– Han vill helst till Barcelona.

Jag med.

– (Skratt). Ja, nej, men till att börja med måste Kalmar FF komma överens med en eller flera klubbar och först då kan Patrik säga vad han vill göra och än så länge har de inte kommit överens med någon klubb.

Elm-bröderna stannar

Ersättaren för Ingelsten i Kalmar FF kan mycket väl heta Erton Fejzullahu. Ännu har dock inte klubben kommit överens med Mjällby om anfallstalangen. De behöver dock inte leta en ersättare till bröderna David och Rasmus Elm. Duon har omgärdats av olika transferrykten, men Svante Samuelsson räknar med duon till nästa säsong.

– Jag tror och hoppas att Rasmus är kvar. Han är väldigt sugen på nästa säsong och han är fortfarande ung. Det gäller att ha rätt mognad både fotbollsmässigt och socialt innan man flyttar och Rasmus är så pass klok att han fattar rätt beslut.

– David är ju lite äldre, men jag räknar med att han blir kvar.

ARTIKELN HANDLAR OM