– Rasmus stannar i Kalmar hela 2009

FOTBOLL

KALMAR. Klubbar i de fyra största ligorna är på jakt efter Rasmus Elm.

Men han blir troligen kvar i Kalmar under hela 2009.

– Det är mitt tips. Hade jag fått chansen hade jag stuckit direkt. Men Rasmus är nästan för mogen i sitt tankesätt, han kommer inte göra något förhastat. Han vet om att han är framtiden, säger storebror David Elm.

David Elm.

Rasmus Elm har flera gånger berättat för Sportbladet att han inte kommer att lämna Kalmar FF förrän tidigast till sommaren 2009.

Anledningen?

Rasmus har varit med på hela U21-landslagets resa och vill kröna sin juniortid med ett mästerskapsguld (EM) i Sverige till våren.

– Det har högsta prioritet. Jag ser verkligen fram mot det mästerskapet, har Rasmus gång på gång hävdat.

Därför kom inte ”nej tack” till Fulham i vintras som en överraskning.

Extremt ödmjuk

Däremot har lillebror Elm, som är extremt ödmjuk och eftertänksam, sagt att han skulle kunna lämna allsvenskan under sommaruppehållet.

– Men jag tror faktiskt inte han gör det. Mitt tips är att han stannar i Kalmar något år till. Ska Rasmus gå till en proffsklubb så ska alla pusselbitarna verkligen falla på plats. Annars stannar han hellre kvar. Han vill känna sig helt mogen innan han tar det klivet.

”Mål i världsklass”

Sportbladet såg matchen ihop med David Elm på puben Harrys i Kalmar. Storebror Elm och lagkamraterna Mikael Eklund, Jimmie Augustsson och Zlatan Azinovic jublade högt när Ramus Elm klippte in 1–0.

– Ett mål av världsklass. Det är inte många spelare som kan göra ett sådant mål.

Hur firar ”Elmarna” en sådan här seger?

– Som vanligt med en tårta. Den här gången ska inte Rasmus behöva baka den själv. Nu köper troligen mamma (Ulla) en prinsesstårta och kommer in med till Rasmus.

Blir Rasmus Elm proffs i Europa efter säsongen­ 2009?

– Det tror jag.

Vilket land passar bäst?

– Jag tror att Italien passar bäst både för Rasmus och Viktor.

Spelade någon bröderna in sig i VM-kvalelvan?

– Nej, det tror jag inte. Däremot var de så bra att de borde ha spelat sig närmare VM-kvaltruppen.

FAKTA

Davids -betyg på bröderna

Rasmus Elm: ”Målet är av världsklass. Det målet kommer ingen runt om Kalmar nånsin att glömma bort. Han borde även ha fått en assist till den lysande passningen som friställde Rosenberg. Det borde blivit 1–0 redan där. I övrigt gör han en mycket bra match. Det måste ha varit en drömdebut i det riktiga landslaget.”

Viktor Elm: ”Vann dueller, spelade enkelt och gjorde sitt jobb. Jag skulle dock velat se att han tog för sig mer offensivt, men jag vet ju inte vilka instruktioner han har fått. Jag vet bara hur bra han är offensivt och det fick vi inte se nu. Sedan är ju både ”Ras” och ”Vik” så pass bra att de borde få ta flera fasta situationer. Fast det är inte så lätt när man är ny. Jag vet bara hur svårt de var för dem att flytta på Lasse Johansson i början”

ARTIKELN HANDLAR OM