KLAR FÖR FULHAM

Kalmars David Elm blir näste svensk i Premier League

FOTBOLL

David Elm, 26, lämnar Kalmar och flyttar till London. Ny klubbadress blir Premier League-laget Fulham.

– Fulham skickar papperen till FA, vi är överens om kontraktet, säger Elms agent Patrick Mörk till Sportbladet.

– En allsvensk forward som får ett erbjudande från Premier League tackar inte nej, säger Kalmars klubbchef Svante Samuelsson.

Foto: ANDREAS BARDELL
David Elm. Från Kalmar FF till Premier League och Fulham.

Bröderna Elm har lämnat Sverige och allsvenskan. Under tisdagkvällen blev det klart att äldste brodern David, 26, flyttar till Premier League och Fulham. Sedan tidigare har Rasmus och Viktor lämnat för spel i Holland.

– Det finns ingen som tycker att detta är ett lätt beslut. Men en allsvensk forward som får ett erbjudande från Premier League tackar inte nej, säger KFF:s klubbchef Svante Samuelsson till Sportbladet.

Stressen var hög

Det engelska transferfönstret stängde 18.00 svensk tid. Innan dess skulle David Elm hinna genomgå Fulhams avancerade och ganska utdragna läkarundersökningar. Samtidigt skulle David Elm och hans agent Patrick Mörk komma överens med Londonklubben om anfallarens personliga kontrakt. Men det hanns med – och Fulham fick iväg övergångspapperen till FA, Engelska Fotbollförbundet, i tid.

Kalmar: ”Vi får vara nöjda”

Fulham, som tränas av Roy Hodgson, har inlett Premier League med en vinst och två förluster. Portsmouth besegrades med 1–0, men såväl Chelsea som Aston Villa vann mötena med Fulham med 2–0. Fulham spelar sina hemmamatcher på Craven Cottage.

– Att släppa David var ett väldigt svårt beslut för oss. Men jag har pratat med Nanne (tränaren, Bergstrand) och vi kom fram till detta. Vi har sagt nej till andra klubbar men när en Premier League-klubb erbjöd ett kontrakt kände vi att vi inte kunde säga nej, säger Svante Samuelsson.

Enligt Daily Mail landar övergångssumman på cirka sex miljoner kronor. David Elms kontrakt med Fulham löper över ett år.

Är ni nöjda med det som Fulham betalar för David?

– Det får vi vara utifrån förutsättningarna. Han satt ju på utgående kontrakt.

David Elm kom till Kalmar FF inför säsongen 2007. Han har hunnit med 65 allsvenska matcher och elva mål.

FAKTA

SNABBA FAKTA

Namn: David Elm.

Ålder: 26.

Klubb: Kalmar FF.

Position: Anfallare.

Längd: 191 cm.

Vikt: 95 kg.

Moderklubb: Johansfors IF.

Aktuell: Lämnar svenska mästarna Kalmar FF för spel med Fulham i Premier League.