”Jag har aldrig varit så jävla förbannad”

Rydström rasande över slarvet – Nanne arg på media

FOTBOLL

Kalmar FF slarvade bort tre poäng.

Då rasar Henrik Rydström – mot slarvet.

Nanne Bergstrand – mot journalisterna.

– Jag har aldrig varit så förbannad som efter deras mål. Det är fullkomliga bjudningar, vi slåss inte för våra liv längre, säger Rydström.

– Det är meningslöst med presskonferenser om jag inte får några frågor, säger Bergstrand.

Foto: SCANPIX
UPPRÖRD  Det var inte Daudas varning som gjorde Henrik Rydström arg, utan bjudningarna vid målen.

Det var upprörda känslor på Fredriksskans i går.

Mest märkliga?

Att Nanne Bergstrand valde att avsluta presskonferensen med att få ett utbrott. För att vi journalister inte ställer några frågor.

– Det är totalt meningslöst att ha presskonferenser om ingen ställer frågor, väste Bergstrand innan han i vrede lämnade konferensen.

Problemet är bara att Bergstrand ibland ger sådana svar att lokaltidningarna och Svenska Fans-redaktionen inte vågat fråga honom under hela säsongen.

”Det är bjudningar”

Bergstrand borde vara betydligt mer upprörd över sitt lags försvarsspel.

Den kritiken fick i stället kaptenen Henrik Rydström ta.

– Vi slåss inte för våra liv längre. Vi skickar inte bort bollen i kritiska lägen och alla deras tre mål är helt och hållet bjudningar från vår del. Jag har aldrig varit så jävla förbannad som jag var efter deras tredje mål, säger Henrik Rydström.

Tappar i guldracet

Kalmar FF förde spelet under 90 minuter och långa stunder var det klasskillnader mellan lagen. KFF var dock mycket ineffektiva – samtidigt som beslutsamheten brast defensivt.

Kalmar FF skapade massor av avslutningslägen, och bland andra var Abiola Dauda helt fri när det stod 2–1. Men var inte avsluten för tama så agerade John Albåge med pondus och finess.

Därmed tappade KFF fart i guldracet.

Redan på onsdag väntar Häcken borta och tre dagar senare IFK Göteborg på hemmaplan.

Nanne Bergstrand får snabbt försöka täta försvarsspelet – kanske är det dags för mittbacken Marcus Lindberg att göra comeback.

FAKTA

RYDSTRÖM OM KALMARS TRE BAKLÄNGESMÅL

0–1 ”Vi nickade plötsligt en boll till hörna från ingenting. Onödigt. Sen tappade vi markeringen på hörnan.”

0–2 ”En målvaktsmiss, men han ska inte ens få komma till avslut där. Vi nickade in bollen centralt när vi kunde nicka undan. Dåligt.”

1–3 ”ÖSK har 5–6 avslut precis innan deras tredje mål. Vi måste få undan bollen i tid. Vi slåss inte för våra liv längre.”