Segerlösa Kalmar: ”En oro löser aldrig några trender”

FOTBOLL

Kalmar. 2008: SM-guld.

2009: Trea. 2010 är plötsligt Kalmar FF ett bottenlag.

– En tränare är alltid orolig, säger Nanne Bergstrand med ett leende.

Kalmar FF har under de senaste fem säsongerna plockat flest allsvenska poäng av samtliga lag i Sverige. Men att kolla i back­spegeln ger inga segrar och efter fem omgångar är smålänningarna fortfarande segerlösa.

– Det var vi även vid den här tidpunkten förra säsongen, svarar Nanne Bergstrand fort och vill gärna slå bort ord som kris, och fiasko­start.

Men kan inte det vara till en nackdel. Att det smyger in sig en falsk säkerhet att hela tiden dra upp förra årets dåliga start? Istället borde ni väl vara mer desperata och gå ut och slåss för era liv?

– Nej, det är ingen nackdel, en oro löser aldrig några trender. Vi får se till prestationen och i dag gör vi vår jämnaste prestation hittills och chansmässigt är vi värda en poäng i alla fall, säger Nanne Bergstrand.

Och visst kan man förstå Bergstrand. KFF:s spel ser inte alls ångestfyllt ut – utan tvärtom på hemmaplan spelar laget en trevlig offensiv fotboll. Problemet är att försvaret fortsätter att ”läcka”.

Släpper in för många

– Det ska räcka med att göra två mål för att vinna här hemma. Vi släpper in för många mål, det är en brist, säger Bergstrand som alltså vill tona ned den svaga starten.

Men för att jämförelsen med 2009 ska leva vidare krävs det att det från och med nu börjar radas upp segrar.

Första segern?

– I så fall ska den komma redan på torsdag borta mot Mjällby...