”Han borde fan be om ursäkt”

Henrik Rydström rasande på domaren Martin Hansson efter varningen

FOTBOLL

KALMAR. Domaren Martin Hansson gav en present till Hif – och slaktade Henrik Rydströms dröm.

– Han borde be mig om ursäkt. Man känner sig helt maktlös, säger Rydström.

Rydström.

Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström – lagets klart viktigaste spelare – var på väg mot ett svårslaget rekord:

– Jag har spelat varenda minut den här säsongen. I allsvenskan, i svenska cupen inklusive övertid och i Europa League. Jag hade hoppats fått behålla den sviten, säger Henrik Rydström, 33.

Buades ut

Martin Hansson, som var mycket petig och buades ut på Fredriksskans, gav ett märkligt gult kort till Rydström i den första halvleken.

Det i en situation där Rydström bryter Mathias Ranegie helt enligt konstens alla regler. Kortet betyder att Rydström missar säsongsavslutningen borta mot Helsingborgs IF. Extra tungt för KFF som redan saknar en central mittfältare: Erik Israelsson, som är hjärtsjuk.

– Det känns snopet. Jag är mycket besviken på Martin Hansson. Han springer bara och tjatar om att han slå vad 100 kronor om att han har rätt i alla situationer och att han ser alla situationer i precis rätt vinkel.

”Känner mig maktlös”

Och detta går såklart inte att överklaga?

– Nej, jag känner mig helt maktlös. Martin Hansson borde be mig om ursäkt, säger Rydström.

Martin Hansson borde samtidigt kanske be Malmö FF om ursäkt.

För utan Kalmar FF:s mittfältshjärta är KFF troligen chanslös i säsongsavslutningen mot Helsingborg på Olympia när även Erik Israelsson saknas samt att den tredje centrala mittfältaren Tobias Eriksson inte är redo för 90 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM