Vilket lyft, KFF

Har mer än dubblat publiksnittet – utan poängförlust på hemmaplan

Bäst hemma Kalmar FF har dubblat publiksnittet hemma, och inte förlorat en poäng på Guldfågeln Arena.
FOTBOLL

KALMAR. Allsvenskan har fått sin första kycklingeffekt.

KFF har mer än dubblat publiksnittet hemma – och är utan poängförlust på nya Guldfågeln Arena.

– Det blir svårare och svårare för de gästande lagen som kommer hit. Vårt självförtroende ökar för varje seger här hemma, säger Tobias Carlsson som låg bakom 2–0-segern mot Syrianska.

Guldfågeln Arena har hyllats av i princip hela fotbolls-Sverige. En tät och fin arena som passar ett lag som Kalmar FF helt perfekt. Lars-Åke Lagrell skickade fem plus i betyg efter premiären för tre veckor sedan.

Dubbelt så många

Nu har även Kalmar FF fått en poängmässig raketstart i sin nya borg – nio poäng på tre matcher och sju gjorda mål är siffror som glädjer den småländska klubben. Dessutom är publiksnittet på fina 9 158 personer – mer än dubbelt så många som kom till förra årets tre första matcher. Då stod dessutom publiklagen IFK Göteborg, Elfsborg och Malmö FF för motståndet.

– Våra hemmasegrar betyder väldigt mycket med tanke på att arena är ny. Då kommer publiken hela tiden tillbaka. Samtidigt får vi ett större och större självförtroende här hemma. Det ska inte vara lätt att möta oss här på Guldfågeln, säger mittbacken Tobias Carlsson.

Carlsson, lagets rutinerade powermittback, har inlett säsongen strålande och gjorde en mycket bra match även i går. 36-åringen plockade effektivt bort Syrianskas Peter Ijeh och låg även bakom KFF:s 1–0-mål.

”Bra jobb i boxen”

– Jag stannade kvar efter en hörna. Ricardo Santos gjorde ett bra jobb i boxen och drog med sig min motståndare och skrek att jag skulle ta bollen.

Och visst vann Carlsson Mattias Johanssons inlägg i straffområdet. Momentet senare nickade han ned bollen till Daniel Mendes, som behövde två chanser innan han kunde styra in 1–0-målet i 84:e minuten.

– Mycket skönt att vi får sätta det målet. Vi har hela tiden pratat om att ha tålamod och det här målet var resultatet av att vi just har tålamod, säger Tobias Carlsson mycket nöjt.

Full pott hemma

Målet betydde tre poäng – och att Guldfågeln Arena fortfarande är en ointaglig småländsk borg.

– Den sviten vill vi gärna hålla länge. Nu gäller det bara att plocka poäng även borta, säger Tobias Carlsson innan han kliver in i duschen.

ARTIKELN HANDLAR OM