KFF hyllar nya arenan

”Den ger oss energi”

Foto: Scanpix
Mattias Johansson jublar efter 2-0.
FOTBOLL

Kalmar. Kalmar FF är oväntat med i guldracet.

Anledningen?

Den nya arenan.

– Vi hade aldrig tagit fyra raka segrar hemma på Fredriksskans. Arenan ger oss självförtroende och framtidstro, säger Nanne Bergstrand.

– Tack vare nya arenan har vi en tolfte gubbe i laget på varenda hemmamatch, det betyder mycket, säger Mattias Johansson.

Guldfågeln Arena hyllas efter varenda hemmamatch i Kalmar. Nu lyfter även Nanne Bergstrand fram arenan som en viktig faktor för KFF:s succéstart.

– Arenan betyder mycket för oss och vi får en helt annan stämning här. Direkt vi får en målchans blir det ett stort sorl, det ger spelarna energi. Sådant hörde man inte alls på Fredriksskans, då försvann ljudet ut över vattnet, säger Nanne Bergstrand.

”Hemmastyrka”

Hade ni tagit fyra raka segrar även på Fredriksskans?

– Det hade vi aldrig gjort. Svårt att spekulera i hur många poäng vi hade tagit där, men inte fyra raka segrar. Nu får lagen som kommer hit det allt svårare eftersom de hela tiden påminns om vår hemmastyrka, om vår statistik, säger Bergstrand klart belåtet.

Ytterbacken Mattias Johansson var planens store lirare i går. Han visade en enorm energi, var brytsäker, utmanande och satte även 2–0-målet.

19-åringen hyllade också den splitter nya arenan.

– Det känns som vi har en tolfte gubbe i ryggen under hela matcherna här hemma. Vi kanske inte har den största klacken, men den hörs riktigt bra och ger oss mycket positiv energi. Vi kan väl inte säga att det är tack vare den som vi vinner här hemma – vi måste ju göra målen själva – men vi får en extra gubbe och det betyder mycket, säger Mattias Johansson.

Mer publik

Tittar man på Kalmar FF:s hemmastatistik för 2011 i jämförelse till 2010 så ser man svart-på-vitt varför Nya Guldfågeln Arena hyllas. Publiknsittet har nästan fördubblats – det trots att KFF förra året inledde mot de fyra mest publikdragande lagen – samtidigt har poängskörden ökat från ynka en poäng till tolv.

Frågan är om arenan tar Kalmar FF hela vägen till ett nytt guld?

– Serien är lång, men det här stället ger hela föreningen framtidstro, säger Nanne Bergstrand innan han kliver ned i Guldfågeln Arenas omklädningsrum.

Guldfågeln Arena är just nu en ointaglig småländsk borg.

Nästa chans får AIK nästa onsdag.

FAKTA

Hemmatabellen

Kalmar FF 12

Elfsborg 10

Helsingborg 10

AIK* 9

Häcken 7

Gais* 6

Gefle* 6

Göteborg 6

Norrköping* 6

Malmö* 6

Halmstad 5

Örebro 4

Djurgården 4

Mjällby 4

Trelleborg* 3

Syrianska* 3

* har bara spelat tre matcher.

Kalmars hemmafacit

(efter 4 omg.)

2010: Poäng: 1. Publiksnitt: 4 328.

2011: Poäng: 12. Publiksnitt: 8 482.

Ulrik Sandebäck

ARTIKELN HANDLAR OM