Straffsumparen blev hjälte

Frälsta Kalmar på frispark

FOTBOLL

Kalmar.

Femte raka segern hemma.

Gladast av alla på Guldfågeln Arena?

Kristoffer Fagercrantz.

– Jag kände att jag bara var tvungen att sätta frisparken efter min straffmiss. Det var så "gutt" att se den gå in, säger matchhjälten.

Foto: Scanpix

Ni har läst det förr; Kalmar FF är Sveriges främsta hemmalag och den nya borgen i Kalmar – Guldfågeln Arena – förblir ointaglig.

Nu har fem lag försökt – alla förgäves.

I går jublade 10 107 personer in den femte raka trepoängaren i Sveriges färskaste och fräschaste arena.

– Vi känner oss otroligt starka här. Det är så fruktansvärt härligt att springa ut på planen varje gång det är match på Guldfågeln. Alla lyfter sig verkligen med den känslan och stämningen som vi får av publiken. Den är helt fantastisk, säger Kristoffer Fagercrantz som själv var huvudpersonen i den här segern.

När Tobias Eriksson blev nedsparkad av Viktor Lundberg i matchinledningen dömde domaren Martin Ingvarsson straff. Den tog Kristoffer Fagercrantz hand om.

– Jag eller Rydström skulle ta straffen. Men jag var mest sugen, säger Fagercrantz som la bollen i utsidan av stolpen efter att ha fått en "hälträff" på bollen.

Tungt?

– Ja, men jag försökte släppa det, och jobba på. Det är inte helt lätt.

I den 43:e minuten fick han sedan chans till revansch efter att Erik Israelsson ramlade ett par meter utanför straffområdet. Kristoffer Fagercrantz tog som vanligt hand om frisparken.

– Jag var otroligt revanschsugen efter straffmissen och kände mig verkligen tvungen att sätta den här. Det var så "gutt" att se den gå in. Jag fick en bra träff och fick bollen precis där jag ville ha den. Den behöver inte vara hårdare än så när AIK-målvakten (Ivan Turina) ser den först en meter från att den går i mål. Han är helt chanslös då, säger Fagercrantz med ett stort leende.

Nyförvärvet från Jönköping Södra har nu gjort två allsvenska mål, satte det första KFF-målet på Guldfågeln Arena, och är på väg uppåt i form efter en ganska "seg" start på säsongen.

– Jag är en poängspelare och har högre krav på mig själv än så här. Jag hade behövt göra både fler mål och assist för att vara nöjd.

Anledningen till att du inte är helt pigg i benen?

– Min försäsong. I J-Södra började vi lugnt och skulle stegra träningsdosen när jag lämnade. I Kalmar var det precis tvärtom. De taggade ned dosen när jag kom, så jag har missat en hel del grundträning på försäsongen, men jag känner att jag kommer mer och mer.

Fem raka hemma och ni hakar på i guldracet. Vad saknas?

– Vi behöver ta fler poäng borta. Det krävs för att vi ska vara med på riktigt, säger Kristoffer Fagercrantz med ett leende.

ARTIKELN HANDLAR OM