”Det är bedrövligt – fruktansvärt dåligt”

IFK utklassade av Kalmar FF

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Ett effektivt Kalmar FF mot ett uddlöst IFK Göteborg.

Så såg det ut när smålänningarna slog ”kamraterna” med 3-0 på Guldfågeln Arena.

Abiola Dauda blev stor matchhjälte efter att ha gjort två mål.

– Det är bedrövligt. Fruktansvärt dåligt. Vi spelar så jävla naivt så jag vet inte var jag ska börja, säger IFK:s Tobias Hysén i Canal Plus.

Tränaren Mikael Stahre får inte ihop sitt stjärntäta Göteborg. De blåvita dominerade spelet i första halvlek och hade 67 procent i bollinnehavet mot Kalmar men gör inga mål.

– Vi har ingen spelare i vårt lag som har det självförtroendet för att göra något extra just nu. Då får vi jobba så inåt helvete, säger IFK:s Tobias Hysén i Canal Plus.

Men matcher avgörs i straffområden och där var Kalmars Abiola Dauda kung. 1-0 kom i 28:e minuten på en kontring där Dauda snyggt styrde in Daniel Mendes pass.

– Vi vet att de kommer få mycket boll så vi vet att vi får köra kontringsspel, sa Dauda i halvtid till Canal Plus.

Waehlers stora miss

2-0 kom i 67 minuten efter att Dauda fint plockat ner en långboll och Kjetil Waehler sålt sig lätt. På övertid gjorde inbytte Jonathan McDonald även 3-0.

– Det är bedrövligt. Fruktansvärt dåligt. Vi spelar så jävla naivt så jag vet inte var jag ska börja, säger Tobias Hysén.

– De får sitt mål på en omställning som kommer från ingenstans. Vi fortsätter ändå spela okej i första halvlek. I andra halvlek tycker jag inte det finns någonting. Vi gör det ändå hyfsat i slutet men ja... Så är det.

Nanne Bergstrands Kalmar kliver upp på en niondeplats med 26 poäng– två poäng före Göteborg.

– Vi har en känsla att vi vinner matcher då och då även fast vi inte får det att fungera, säger Kalmars Henrik Rydström.

FAKTA

Kalmar FF–IFK Göteborg 3–0 (1–0)

1–0 Abiola Dauda (27), 2–0 Abiola Dauda (67), 3–0 Jonathan McDonald (90).

Varningar, Kalmar FF: Ludvig Öhman. IFK Göteborg: Nordin Gerzic, Kjetil Waehler.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 8 026.

Kalmar FF (4–3–3): Etrit Berisha – Emin Nouri, Ludvig Öhman, Markus Thorbjörnsson, Jörgen Skjelvik – Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Erik Israelsson – Abiola Dauda (Jonathan McDonald 68), Sebastian Andersson (Måns Söderqvist 83), Daniel Mendes (Papa Diouf 49).

IFK Göteborg (4–5–1): Erik Dahlin – Emil Salomonsson, Jakob Johansson, Kjetil Waehler, Mikael Dyrestam (Logi Valgardsson 69) – Stefan Selakovic, Nordin Gerzic (David Moberg Karlsson 70), Philip Haglund, Pontus Farnerud, Daniel Sobralense – Tobias Hysén (Joel Allansson 79).

Matchens stjärnor:

: Abiola Dauda
: Markus Thorbjörnsson
: Ludvig Öhman

(Jury: Ulrik Sandebäck)