Hjältens löfte: Jag vill stanna

Dauda jagas av europeiska klubbar: ”Pratar med Kalmar”

Foto: BILDBYRÅN
PÅ VÄG? Abiola Dauda är inne på sitt femte år i Kalmar och efter två mål i går, i matchen mot IFK Göteborg, jagas han nu av europeiska klubbar. Men nigerianen ger alla Kalmarfans lugnande besked: ”Jag och Kalmar kommer närmare en lösning”.
FOTBOLL

Abiola Dauda sitter på ett utgående kontrakt.

Och jagas av europeiska klubbar.

Men i går lugnade han KFF-fansen.

– Jag och Kalmar pratar. Vi är nära att komma överens, säger Dauda som sänkte IFK Göteborg med sina två mål.

Dauda är inne på sitt femte år som Kalmar FF-spelare. Och nu ser den starke och snabbe nigerianen ut att ha hittat rätt.

I går stod han för två klassmål – 1–0 och 2–0 – hemma mot IFK Göteborg. Därmed har han gjort nio allsvenska mål på endast 16 matcher. Ett mycket bra målfacit.

Presterat bättre

– Jag känner mig allt bättre. Samtidigt har mina lagkamrater en stor del av att jag gör mycket mål numera. Jag får bollarna där jag vill ha dem. Bakom motståndarnas backlinje, säger Dauda som den här gången fick två bra framspelningar av Daniel Mendes och Erik Israelsson.

Dauda, som alltid varit snabb och stark, har tidigare bränt oerhört mycket chanser och det var inte många som trodde han var aktuell för ett nytt kontrakt efter den här säsongen. Men nu är Dauda ett jagat byte. Bland andra ska Lech Poznan vara intresserade.

– Jag har läst det i media. Men jag och Kalmar pratar och vi kommer närmare och närmare en lösning. Jag tror vi kommer överens inom en snar framtid, säger Dauda.

Hyllas av Nanne

Nanne Bergstrand var inte nöjd med Kalmar FF:s anfallsspel. Men lyfte ändå fram Dauda.

– 2–0-målet kommer från en individuell prestation. Det gör han bra, säger Nanne Bergstrand.

Bergstrand valde istället att lyfta fram ”nya” mittbacksparet Markus Thorbjörnsson och Ludvig Öhman.

– Bortsett från sista fem i första halvlek så plockar dom bort allt. Båda gör en mycket bra insats mot så här bra motstånd, säger Bergstrand som saknade både sina ordinarie mittbackar.

Eller saknade – den här gången märktes det i alla fall inte på planen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF