Chansrikt och oavgjort i Kalmar

Foto: Scanpix
Jonathan McDonald nickar in 1-1 för Kalmar.
FOTBOLL

Kalmar mot Djurgården blev ytterbackarnas match. Djurgårdens Petter Gustafsson fick sista ordet när han kvitterade till 2–2 (2–1) med åtta minuter kvar att spela.

– Fruktansvärt skönt att bollen gick in och med en poäng, sade Gustafsson efter matchen.

Kalmars vänsterback Jörgen Skjelvik ägde första halvlek i matchen mot Djurgården. Först slog han frisparken som Jonathan McDonald kvitterade till 1–1 på innan han själv dundrade in 2–1 på en frispark.

– Ja det kan man väl kalla ett drömmål. Jag kände direkt att jag fick en bra träff, sedan touchar den en Djurgårdare och går in, sade Skjelvik som annars är en av allsvenskans bästa framspelare med sju assist.

– Skönt att få göra ett mål också, sedan blir det ju inte mindre roligt när det är ett sådant mål.

"Stod och sov"

Skjelvik var också inblandad i matchens sista mål, det som Petter Gustafsson gjorde i slutet av matchen.

– Det var en riktig macka av Chibsah (Yussif), jag började löpningen tidigt och kom först, fick till en bra nedtagning och ett bra avslut, sade Gustafsson.

Backen som Gustafsson kom före var just Skejlvik som annars är känd för sin snabbhet.

– Jag stod och sov där. Jag tycker att jag gör en bra match i 80 minuter, men där är jag lite slö. Jag ser att bollen är på väg, men tar inte de där extra meterns djup som jag bör göra, menade den norska U21-landslagsmannen.\~

Sett till spelet så var 2–2 ett rättvist slutresultat, men klara målchanser vann Kalmar ganska stort.

– Vi har chanser för att vinna matchen så just nu känns 2–2 inte så bra, sade Kalmars finländska mittback Paulus Arajuuri.

Nöjda över poängen

I Djurgårdslägret var man bara glada över en poäng.

– Vi gör väl inte en av våra bättre matcher i år, menade Gustafsson.

– Vi är riktigt lama i andra halvlek, men att åka härifrån 1–2 hade varit tufft, tyckte Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson.

I och med poängen så har i alla fall både Kalmar och Djurgården skaffat sig tillräckligt med poäng för undvika kvalplatsen och få spela i allsvenskan även 2013.

FAKTA

Kalmar FF–Djurgården 2–2 (2–1)

0–1 Joona Toivio (15), 1–1 Jonathan McDonald (32), 2–1 Jörgen Skjelvik (35), 2–2 Petter Gustafsson (82).

Varningar, Kalmar FF: Archford Gutu. Djurgården: Yussif Chibsah.

Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa.

Publik: 5 156.

Kalmar FF (4–4–2): Etrit Berisha – Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Nenad Djordjevic (Markus Thorbjörnsson 83), Jörgen Skjelvik – Måns Söderqvist (Papa Alioune Diouf 64), Henrik Rydström, Tobias Eriksson, Archford Gutu (Melker Hallberg 64) – Jonathan McDonald, Abiola Dauda.

Djurgården (4–4–2): Kenneth Höie – Peter Nymann, Joona Toivio, Emil Bergström, Petter Gustafsson – Martin Broberg (Andreas Dahlén 65), Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund (Yussif Chibsah 75), Sebastian Rajalakso – James Keene (Alhaji Kamara 61), Erton Fejzullahu.