Berisha slår ifrån sig

Serie A-klubben presenterade honom - helt felaktigt

FOTBOLL

Chievo hävdar att man gjort klart med Etrit Berisha, 24. Nu slår Kalmar FF:s succékeeper ifrån sig – och går till attack mot Serie A-klubben.

– Jag känner mig sviken, säger han till Sportbladet.

Det har varit bråda dagar för Etrit Berisha den senaste tiden. Målvakten, vars kontrakt med KFF löper ut efter säsongen, har ryktats till storklubbar som Lazio och AS Monaco.

Därför kom det som en överraskning när han på  i går eftermiddag presenterades för Chievo. Serie A-klubben publicerade nyheten på sin officiella hemsida och skrev att Berisha ansluter i januari, när hans kontrakt med KFF löper ut.

Ingen översättning

Det stämmer inte. Berisha har blivit lurad, hävdar både han själv och hans agent Raca Eljver. Han har träffat klubben och fått papper med förslag på personliga villkor, exempelvis vad han skulle tjäna, men Berisha var tydlig med att han behövde Kalmars tillåtelse innan han kunde skriva kontrakt.

– Jag sa att ”kommer ni överens med Kalmar så skriver jag på”. Men de kontaktade aldrig KFF och de hörde inte av sig till mig heller.

– Papperna jag fick var på italienska, så jag förstod inte allting. De lovade mig att jag skulle få en översatt kopia, men det fick jag aldrig. Jag känner mig lurad. Det känns inte schyst när man inte får veta allt man borde få veta.

En flytt till Chievo är nu helt utesluten?

– Ja, det kommer inte att hända.

Agenten Raca Eljver säger att det mesta nu talar för en flytt till Lazio.

– De vill definitivt ha honom. Jag tror att Etrit kommer att gå dit, säger han.

Målvakten själv är desto mer försiktig.

– Jag vet inte. Nu släpper jag allt till mig agent.

KFF: Vill ha kvar honom

Lazio, säger han...

– Det är en storklubb så det är intressant, men vi får se. Om det inte dyker upp en lösning som passar både mig och Kalmar så kanske jag blir kvar till i januari.

Det förslaget gillar sportchef Svante Samuelsson:

– Vi vill gärna ha kvar honom i höst, men samtidigt får vi väga mot de ekonomiska erbjudanden vi får.

Finns det några bud i nuläget?

– Inga bud, men konkret intresse finns. Vi har pratat med ett par klubbar om en övergång i sommar, men inga diskussioner är avslutade.

FAKTA

Alla turer kring Berisha

22 juli: Flera italienska medier uppger att Berisha är nära en flytt till Lazio, något han själv förnekar.

25 juli: Albaniens förbundskapten Gianni de Biasa hävdar att det är Fiorentina som vill ha Berisha, inte Lazio.

26 juli: Sajten shqipmedia.com skriver att Berisha tackat ja till Lazio.

27 juli: Sportbladet avslöjar att storsatsande AS Monaco skickar sin chefsscout till Guldfågeln Arena för att se Kalmars match mot BP.

– Det vore något. Det är min dröm att få spela i den sådan klubb, sa Berisha då.

I går: Chievo skriver på sin officiella hemsida att man gjort klart med målvakten och att han ansluter i januari. Berisha förnekar snabbt uppgifterna på sin Facebook-sida, och utvecklar sedan för Sportbladet.

– Jag är inte klar för Chievo och kan inte åka innan de är överens med Kalmar.