”Är så otroligt svag just nu”

Magproblemen påverkar Elms fysiska status

FOTBOLL

Rasmus Elm hoppas kunna spela igen för Kalmar i år.

Men till toppformen är det långt – magproblemen påverkar fysiken.

– Jag är så otroligt svag just nu, säger Elm i Barometerns podcast Hansson & Hansson.

I tisdags blev det klart att Rasmus Elm återvänder till Kalmar FF efter att tidigare ha brutit kontraktet med CSKA Moskva.

Men något spel i klubben lär det inte bli på ett tag.

– Givetvis hoppas jag att jag någon gång under året ska kunna spela. Sen om det blir sista omgången eller vad det blir, det vet jag inte och det kan ingen svara på heller. Min förhoppning är att kunna spela men vi får se hur kroppen svarar, säger Elm till Barometern.

Just nu kämpar den forne landslagsstjärnan hårt på gymmet och han får slita ont. Magproblemen som satte stopp för utlandskarriären påverkar hans fysiska status.

”Obefintliga muskler”

– Den är obefintlig höll jag på att säga, det är väldigt tungt. Det går inte att jämföra med hur det var innan. Jag tycker jag får kämpa för varenda liten vikt och hantel som man kände att man hade gratis innan. Men man får börja någonstans och kämpa på, säger Elm och utvecklar:

– Det är inte så hög belastning om man jämför med vad de andra kör i uppbyggnaden. För mig är det hög belastning men det är för att jag är så otroligt svag just nu och otroligt...obefintliga muskler höll jag på att säga. Men om man jämför med vad de andra kör så är det ingenting.

Men Rasmus Elm vägrar ge upp och ambitionen är att komma tillbaka på allvar.

– Ambitionen och viljan är att komma tillbaka till den nivån jag hade innan, det är inget konstigt med det. Sedan vet jag inte alls om jag kan det eller om det blir så

ARTIKELN HANDLAR OM