Lagkaptenen missar ytterligare matcher

David Elm: "Blir trött av att gå en runda med hunden"

Foto: TT
Elms kollision i Sundsvallsmatchen.
FOTBOLL

David Elm åkte på karriärens fjärde hjärnskakning i mötet med Sundsvall för en vecka sedan.

Nu verkar Kalmar FF-kaptenen bli borta längre än befarat.

– Ofta räcker det med att jag leker med barnen eller går en runda med hunden så kommer tröttheten, säger David Elm till 24kalmar.se.

Foto: TT

David Elm, 32, fick lämna Kalmar FF:s möte med Gif Sundsvall efter en kollision med Jon Gudni Fjoluson.

Tidigare rapporterades det att KFF-kaptenen "bara" hade ett sprucket ögonbryn, men senare bekräftades det att han ådragit sig en hjärnskakning – hans fjärde i karriären.

"Går inte jättemycket framåt"

Den första förhoppningen var att Elm skulle vara tillbaka till helgens möte med Elfsborg, men nu står det klart att skadeuppehållet blir längre än så.

– Som det känns nu är det tveksamt om det blir spel innan uppehållet. Det känns lite bättre men det går inte jättemycket framåt. Jag har fortfarande lite huvudvärk och känner trötthet, säger David Elm till 24kalmar.se.

"Försöker göra så lite som möjligt"

Därmed hoppas Elm vara tillbaka till mötet med IFK Norrköping den 11 september. Men hittills har han ännu inte påbörjat hjärntrappan.

– Nej, nu handlar det bara om hjärnvila, så jag försöker göra så lite som möjligt, säger David Elm.

24kalmar: Som att bara vara hemma?

– Ja, ofta räcker det med att jag leker med barnen eller går en runda med hunden så kommer tröttheten. Jag hoppas att kunna bli lite mer aktiv snart men jag har haft ett par rejäla hjärnskakningar så jag är extra försiktig. Jag har bara en hjärna.