Elms glädjebesked: "Jag kör för fullt"

Foto: Bildbyrån
Rasmus Elm är på väg tillbaka.
FOTBOLL

Rasmus Elm, 27, har börjat spela igen under 2015, men har inte kunnat gå för fullt.
Han tvingades även tacka nej till januariturnén på grund av sjukdom.

Nu kommer däremot ett glädjebesked.

– Jag har kört för fullt och är nu på en nivå där jag känner att jag kan ge mig själv chansen. Det känns riktigt roligt, säger Rasmus Elm till Barometern.

Efter två säsonger och två ligatitlar med CSKA Moskva, där han även röstades fram till ligans bäste mittfältare, började magbesvären 2014. För drygt ett år sedan återvände han hem till Kalmar FF för att komma över magproblemen och hitta tillbaka till fotbollen.

Efter vidare rehabilitering i hemstaden fick han den 18 juli äntligen göra comeback i allsvenskan. I matchen mot Falkenberg, som laget vann med 4–0, spelade han 25 minuter. Därefter blev det tio inhopp och en match från start under säsongen.

Rasmus Elm blev dock aldrig hundraprocentigt i kroppen under säsongen och tvingades även tacka nej till januariturnén på grund av sjukdom.

Men nu har situationen förbättrats. Kalmarsonen har släppt på bromsen och i december har han börjat träna för fullt.

– Det känns väldigt bra. För mig handlar det om att kunna spela på riktigt igen och hitta en stabilitet.

Tackade nej till januariturnén

Någon som säkerligen gläds åt Rasmus Elms framsteg är Erik Hamrén. Spelaren med sina 39 landskamper på meritlistan, var länge ett av Erik Hamréns mest självklara namn i landslagstruppen. Förbundskaptenen har dessutom haft kontakt med mittfältaren under hela återhämtningsperioden, och dessutom sagt att han gärna får med honom till sommarens EM-slutspel i Frankrike.

– Vi har hållit kontakten hela tiden vilket jag verkligen uppskattat. När han sett att jag börjat spela igen så har samtalen också blivit mer fotbollsmässiga. Det klart att det inspirerar mig ännu mer att komma tillbaka men det är inget som är aktuellt än så länge, säger Rasmus Elm.

Han siktar nu på att fortsätta göra framsteg på sin väg tillbaka.

– Jag vill bli ännu bättre men måste vara realistisk. Jag har varit djupt där nere.