”Väldigt tungt att tappa Safari”

Förlusten av stjärnan oroar Nilsson

FOTBOLL

Storklubben Malmö FF ligger på sjunde plats inför den allsvenska omstarten.

Laget har ännu inte gjort klart med något nyförvärv, och nyckelspelaren Behrang Safari har flyttat till Basel.

– Det blir betydligt tunnare på vänsterkanten nu, suckar tränaren Roland Nilsson.

Trots det låter ”Rolle” inte speciellt orolig.

– Järdler (Christian) får ta steget in där. Han har gjort det bra tidigare. Men det är klart att det är väldigt tungt att tappa en landslagsspelare. Safari var ju ändå aktuell för EM-truppen.

Malmö FF har varit glödhett på ”Silly Season” den senaste tiden. Gefles Johan Oremo uppgavs vara mer eller mindre klar för skåningarna, och forne skyttekungen Niklas Skoog ryktas vara på gång till Örebro. Dessutom sägs skotska Hibernian vara intresserat av finske anfallaren Jonatan Johansson. Bland annat.

”Snack och rykten”

Men när det gäller tänkbara nyförvärv och förluster är Roland Nilsson fåordig.

– Det är som det alltid är, mycket snack och rykten. Johan Oremo är en duktig spelare, men det är det nog inte bara jag som tycker. Vi håller hela tiden ögonen öppna, sedan får man se vad som händer.

Ni ligger på sjunde plats i tabellen. Hur ser du på vårsäsongen?

– Jag tycker att det har varit positivt. Vi har fått det att funka riktigt bra i vissa matcher. Det är bara ett fåtal matcher där det inte stämt alls. Vi fick en tuff öppning med fyra raka kryss, men det visar också att det är svårt att slå oss.

– Sedan ska man inte stirra sig blind på tabellen i dagsläget. Visst, vi ligger sjua och hade förstås gärna haft fler poäng, men samtidigt har det bara spelats elva omgångar och det är jämnt bland lagen i toppen.

”Tror på laget”

Målsättning i höst?

– Vi ska vara med bland de fyra främsta. Guld är inget uttalat mål, men det är klart att man alltid vill vinna. Men man måste vara realist också. Jag har bara varit här i sex månader och det är en hel del nytt för spelarna att ta till sig. Det tar tid innan allt sätter sig. Men på sikt kan det bli riktigt bra. Jag tror på det här laget.

Du kom från Gais inför den här säsongen. Hur är det att jobba i Malmö jämfört med grönsvart?

– Allt i Malmö är mycket större. Det är bättre resurser och pressen från omgivningen är tuffare. Men det är något man får ta. Det är inget nytt utan det visste jag om när jag tog jobbet. Det är bara inspirerande.

Hur ser du på Daniel Anderssons insats i EM?

– Han var väldigt, väldigt duktig. Han och Anders Svensson gjorde det jättebra tillsammans. Men jag är inte förvånad. Jag vet vad Daniel kan och jag tycker att han tog ett extra kliv framåt i våras. Han är oerhört värdefull för oss.

Vad behöver Malmö förbättra?

– Vi kan givetvis bli bättre på allt.

Något mer konkret?

– Nej.

Malmö möter på torsdag överraskningslaget Ljungskile i den allsvenska omstarten.

– De är svårslagna och kämpar oavbrutet i 90 minuter. Men jag tycker att vi har bra koll på dem. Vi är väl förberedda, säger Roland Nilsson.