Fansen krav: Bort med styrelsen

Kräver Bengt Madsens avgång i öppet brev – delar ut flygblad under matchen i kväll

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

MALMÖ. Malmö FF:s fans har fått nog av undermåliga prestationer.

I samband med kvällens match delas 10 000 flygblad ut med ambitionen att få klubbens medlemmar att förändra Malmö FF:s framtid.

Huvudmålet är att nå snabba förändringar på de tunga posterna i Malmö FF:s styrelse.

En av initiativtagarna till flygbladet är Framtidsgruppen, en oberoende sammanslutning av Malmö FF-fans, vars mål är att skapa opinion frunt de frågor man anser nödvändiga för att bryta den sportsligt negativa trend som Malmö FF varit inne i de senaste fem åren.

Flygbladet, som kommer att delas ut i samband med kvällens hemmamatch mot Elfsborg, är förutom av Framtidsgruppen även undertecknat av Malmö FF:s officiella supporterförening MFF Support, den fristående supporterorganisationen Supras Malmö och tifogruppen MT96.

Flygblad i kväll

I flygbladen uppmanas Malmöpubliken att bli medlemmar i Malmö FF, gå på klubbens årsmöte i början av 2010 och påverka makten över klubbens framtid.

”Malmö FF är en föreningsdemokrati, vilket i praktiken innebär att det är vi medlemmar som har störst möjlighet att påverka och utöva avgörande inflytande på de viktiga beslut som fattas om Malmö FF i nutid och i framtid”, skriver man i flygbladet där man uppmanar klubbens supportrar att aktivt hjälpa till och förändra klubben.

Förutom kvällens flygblad har Framtidsgruppens tagit fram ett manifest där det tydligt framgår att man redan vid nästa årsmöte vill att Malmö FF:s valberedning ska presentera en ersättare till klubbens nuvarande ordförande Bengt Madsen.

”Tveksamma...”

”Efter en analys av nuvarande styrelseordförandes arbete och de strukturer som råder i klubben, tror vi inte det är möjligt att på två år genomföra de förändringar som krävs. Vi är också tveksamma till att nuvarande styrelseordförande är rätt person att genomföra dessa nödvändiga förändringar.”

I sitt manifest förklarar Framtidsgruppen också att man kommer att lägga fram förslag på kandidater som anses lämpliga för ordförandeposten i Malmö FF.

Arbetet med att ta fram lämpliga kandidater sägs vara i full gång.

Sportbladet har försökt nå Bengt Madsen för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM