Succéparet får fortsätta

Miljonförvärvävet riskerar petas i kväll – här är siffrorna som avslöjar att Malmö FF är bätre utan Wilton Figueiredo

Foto: BILDBYRÅN
Ofere & Larsson – petar Figueiredo på topp.
FOTBOLL

MALMÖ. Med Edward Ofere och Daniel Larsson längst fram har Malmö FF tagit nio poäng på tre matcher med målskillnaden 7–0.

Vilket innebär att mångmiljonvärvningen Wilton Figueiredo riskerar att petas till kvällens match mot Gefle.

– Det har fungerat mycket bra mellan mig och Daniel den sista tiden, säger Edward Ofere.

Efter 5–0 mot Elfsborg i måndags – två mål vardera av Ofere och Larsson – åker Malmö till Gävle för att bevisa att den senaste insatsen inte var en engångshändelse.

Det finns en del som faktiskt talar för att Malmö FF är på väg ur den tyngsta svackan.

”Stor och stark”

Sedan ordförande Bengt Madsen fått Roland Nilsson att ändra 4–2–3–1 till 4–4–2 efter förlusten mot Örgryte har Malmö tagit sju poäng på tre matcher.

I succématchen mot Elfsborg var det anfallspar som kamperade ihop under större delen av försäsongen – då Malmö spelade 4–4–2 – återförenade.

– Eddie är stor och stark och bra på att ta emot vilket gör att jag kan komma med fart och gå efter bollen, säger Daniel Larsson om sin anfallskollega.

Segern mot Elfsborg kom då storvärvningen Wilton Figueiredo var avstängd och Ofere och Larsson kommer att få nytt förtroende på det två anfallsplatserna i kväll.

Får plats på mittfältet?

Dock säger Roland Nilsson att det kommer att bli en förändring i dagens startelva.

Båda innermittfältarna – Daniel Andersson och Robert Åhman Persson – dras med skadebesvär och det mesta talar för att en av dem inte spelar från start i kväll. Antingen blir det Åhman Persson som har problem med en vad, eller Daniel Andersson som spelade en dryg timme senast i comebacken efter lårskada.

Det hårda spelschemat och att Andersson vill vara frisk till VM-kvalet mot Danmark 10 oktober kan innebära att Andersson vilas i kväll. Ersättare till Åhman Persson eller Andersson blir Rick Kruys, eller möjligtvis Wilton Figueiredo.

Det som talar emot brassen är formen och att MFF:s skulle blir för offensivt balanserat mot kontringsstarka Gefle med Figueiredo från start.

FAKTA

MALMÖ MED LARSSON OCH OFERE LÄNGST FRAM

Matcher: 3.

Segrar: 3.

Oavgjorda: 0.

Förluster: 0.

Målskillnad: 7–0.

Poängsnitt: 3,00.

Häcken (b) 1–0

AIK (b) 1–0

Elfsborg (h) 5–0

MALMÖ FF MED OCH UTAN WILTON FIGUEIREDO

MED:

Matcher: 18.

Segrar: 4.

Oavgjorda: 7.

Förluster: 7.

Poängsnitt: 1,05.

UTAN:

Matcher: 5.

Segrar: 4.

Oavgjorda: 1.

Förluster: 0.

Poängsnitt: 2,6.