Hasse Borg avgår

Malmö FF:s sportchef lämnar klubben till årsskiftet

FOTBOLL

Han har gjort sig känd som fotbolls-Sveriges tuffaste förhandlare.

Men han har också fått mottaga kritik när Malmö FF inte motsvarat förväntningarna.

Till årsskiftet lämnar Hasse Borg sin sportchefstjänst i klubben.

– Efter 25 år i klubben, de sista 10 som sportchef, känns det som att det är läge för att trappa ned och ägna lite tid till familjen och gården, säger Hasse Borg i ett pressmeddelande.

Malmö FF:s sportchef Hasse Borg avgår.

Hasse Borg har arbetat i Malmö FF i 25 år. Stundtals har han fått hård kritik för sina värvningar och Malmös många misslyckanden. Men han har också hyllats som en stenhård förhandlare som får ut maximalt av varje förhandling.

Vill ägna tid åt familjen

Men trots att fansen vid flera tillfällen har krävt hans avgång har han stannat kvar.

Tills nu. I kväll gick MFF ut med att han avgår som sportchef i klubben. Men inte på grund av fansens påstötningar.

– Efter 25 år i klubben, de sista 10 som sportchef, känns det som att det är läge för att trappa ned och ägna lite tid till familjen och gården, säger han i ett pressmeddelande.

Stannar kvar ett tag

Han avgår dock inte med omedelbar verkan. Han kommer att fortsätta med sitt arbete till dess att en ersättare är utsedd.

– Hasse har en unik kompetens i Sverige. Ingen annan har hans erfarenhet och vi är mycket tacksamma för det han gjort och att han ställer upp och hjälper oss tills vi har löst hur vi ska ersätta honom. Sedan skall vi diskutera en eventuell fortsättning där vi gärna vill dra nytta av Hasses kunskaper och kontaktnät, säger MFF:s VD Pelle Svensson i pressmeddelandet.

– Behöver klubben mina tjänster ställer jag upp, meddelar Hasse Borg.

ARTIKELN HANDLAR OM