MFF överklagar beslutet

”Inga konstigheter”

FOTBOLL

Malmö FF överklagar Skatteverkets beslut till domstol.

Ordföranden Bengt Madsen menar att han inte gjort något fel.

– Jag har hjälpt en samarbetspartner till MFF. Jag ser inga konstigheter i det, säger Madsen.

Svensson.

Den stundtals kontroversielle och stridbare MFF-ordföranden har varit i hetluften förr.

Men i går kväll blev han överraskad av de nyligen fattade besluten av Skatteverket.

– Jag har inte tagit del av dem. Men jag vet att de har tittat på Malmö FF i flera år.

”Goda relationer”

En stor del av skattesmällen mot MFF handlar om att klubben fått betalt från ICA för att Madsen hjälp matvarujätten med tomtmark till ett köpcenter.

– Vi är några i MFF:s styrelse som har goda relationer med markägaren så vi hjälpte till. Sedan blev MFF kompenserat, det tycker jag inte är något konstigt med.

– Men jag vill egentligen inte gå in på några ytterligare detaljer, säger Madsen och hänvisar till klubbens vd Pelle Svensson.

Han säger till Sportbladet:

– Vi har en helt annan ståndpunkt än Skatteverket på samtliga punkter. Vi tar det till domstol och överklagar till länsrätten.

Verkar det inte märkligt att Malmö FF förmedlar tomtmark?

– Hela idén med Nätverket (sammanslutning inom Malmö FF) är att man träffas och gör affärer. Det är det vi erbjuder, en marknadsplats. Om ICA är med där och gör upp något så anser vi att det är en etablerad form för Malmö FF att få ersättning för, säger Svensson och lägger till:

– Hela idrottsrörelsen vet inte vilket ben vi ska stå på – det ideella eller det affärsmässiga. Därför är det bra att sådana här frågor prövas i domstol.

Att det också skulle bli fråga om en brottsutredning för skattebrott betvivlar han starkt.

– Det finns överhuvudtaget ingen risk att misstänka något brottsligt. Vi är en offentlig organisation som aldrig skulle hålla på med något sådant. Vi har redovisat allting öppet, säger Pelle Svensson.