Missnöjet växer – Madsen ska avsättas

Efter skattehärvan – så vill Framtidsgruppen tvinga bort MFF-ordföranden

1 av 4
FOTBOLL

MALMÖ. Ny storm kring Malmö FF.

Då intensifierar en stor grupp medlemmar arbetet med att avsätta klubbens ordförande Bengt Madsen.

– Vi träffade valberedningen i fredags och gav dem våra kandidater till MFF:s styrelse, säger Karl Nilsson, en av initiativtagarna till Framtidsgruppen.

Redan i september avslöjade Sportbladet att en stor grupp medlemmar i MFF aktivt börjat arbeta för att avsätta Bengt Madsen vid årsmötet i februari 2010. Sammanslutningen kallar sig Framtidsgruppen och i tre månader har man jobbat med att ta fram ett eget styrelseförslag.

– Nu är vår laguppställning klar. Vi har dock bestämt oss för att hålla namnen för oss själva ett tag till, säger Karl Nilsson.

Men ni står fast vid åsikten att Bengt Madsen bör avsättas och en ny ord-förande bör tillsättas?

– Det är en av förändringarna vi förespråkar.

Skattehärva

Den skattehärva som Sportbladet avslöjade i går, där Bengt Madsen bland annat hjälpt sponsorn ICA att köpa mark i Malmö, förändrar inte Framtidsgruppens arbete. Förutom ordförandeposten är fem platser i Malmö FF:s styrelse aktuella för omval.

– Att vi har en formation klar behöver dock inte betyda att alla namn är nya, säger Karl Nilsson.

Av de ordinarie ledamöterna är de två gamla storspelarna Krister Kristensson och Ingemar Erlandsson aktuella för omval, liksom Christer Persson. Två suppleanter ska också väljas på årsmötet.

Trots att Malmö FF har över 3 000 medlemmar har bara i snitt 250 röstberättigade besökt klubbens årsmöte de senaste fyra åren. Vid dessa årsmöten har endast en kandidat funnits till varje post.

Har majoritet

Enligt vad Sportbladet erfar har Framtidsgruppen redan i dag tillräckligt många anhängare för att kunna nå majoritet vid kommande årsmöte. I så fall är ett ordförandebyte att vänta inför Malmö FF:s 100-årsjubileum 2010.

Sportbladet sökte under lördagskvällen Bengt Madsen för en kommentar, dock utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM