Figueiredo: Jag gör allt för MFF

FOTBOLL

Kalmar. En gammal skyttekung har blivit en lagspelare.

Där är anledningen till att Malmö FF är målgladast i allsvenskan.

– Jag gör allt för MFF, jag får spela mer defensivt nu men nu måste jag ändå njuta av det här. Mitt mål och vår seger var väldigt viktigt, säger Wilton Figueiredo.

Foto: SCANPIX
Wilton Figueiredo.

Malmö FF har fått en kanonstart på årets allsvenska säsong. Förklaringen: det finns mängder med målskyttar i laget och Roland Nilsson vågar spela väldigt offensivt även på bortaplan. Ovanligt, till och med unikt i allsvenskan 2010.

I går kom MFF till start med vassa anfallsduon Edward Ofere och Daniel Larsson på topp, och som offensiv spets på innermittfältet får sedan gamle skyttekungen Wilton Figueiredo ganska lösa tyglar. Dessutom är varken Aubynn eller Molins ofarliga på kanterna och omskolade mittbacken Daniel Andersson är fortfarande ett farligt vapen.

Wilton Figueiredo har inte haft någon lysande tid sedan han kom tillbaka till allsvenskan, men nu kanske han är på väg att hitta sig själv.

Tvingas springa mer

– Jag får acceptera den här rollen som innebär mer defensivt spel. Jag tvingas springa mer, vad jag tycker om det? Det är okej och just nu måste jag njuta av det här. Det var väldigt viktigt för mig att få göra målet idag.

Wilton Figueiredos fullträff var ett riktigt klassmål. Han fick bollen vid mittcirkeln och skakade av sig både Henrik Rydström och Emin Nouri innan han avslutade med ett vackert distansskott. Det betydde 2–2.

Bara fyra minuter senare var samme Figueiredo hjärnan bakom att vändningen blev total:

– Jag slog hörnan på främre stolpen mot Markus Halsti och jag bara skrek när jag såg att han styrde in den.

Vapnen levererar

I och med Figueiredos och Oferes (satte 1–1) mål är nu endast Daniel Larsson ”mållös” av alla MFF:s vapen.

– Jag är lite besviken att det inte har blivit något mål ännu. Men jag ligger bakom flera mål och skapar lägen. Än så länge är jag inte orolig, säger Daniel Larsson.

Det lossnar mot Häcken – ditt gamla lag – redan på onsdag?

– Ja, vi får hoppas det. Ska bli en rolig toppmatch och jag hoppas att Häcken bjuder upp till dans, säger Daniel Larsson.

Det gjorde i alla fall Malmö FF i går. Sveriges bästa offensiva lag.