Därför väljer Barcelona MFF

”Klubben som utvecklade Zlatan fyller 100 år”

FOTBOLL

BARCELONA/MALMÖ. Zlatan Ibrahimovic missar fotbolls-VM i sommar, men får av allt att döma möta sin gamla klubb i stället.

Barcelona planerar två vänskapsmatcher efter säsongens slut, varav den ena borta mot Malmö FF.

– Det är nittio procents chans att det blir Sverige, säger en källa nära klubben till Sportbladet.

I februari avslöjade Sportbladet att Malmö FF kontaktat FC Barcelona för att undersöka möjligheterna att ordna en vänskapsmatch mellan Zlatan Ibrahimovics gamla och nya klubb i sommar.

Den eventuella matchen var då tänkt att spelas i slutet av juli i samband med att Barcelona planerade ett träningsläger i Danmark, men nu kommer mötet i stället att ske i slutet av maj eller början av juni.

– Den typen av spekulationer kan vi inte kommentera, säger Malmö FF:s kommunikationschef Per Welinder.

Ingen Leo Messi

Den nya tidpunkten för matchen gör att spelare som Leo Messi, Xavi, Carles Puyol, Thierry Henry och Dani Alves inte kan deltaga i en eventuell match mot Malmö, eftersom de är upptagna med VM-förberedelser för sina respektive landslag.

– Zlatan Ibrahimovic är den största av Barças stjärnor som inte kommer att spela VM i sommar och därför är det intressant för klubben att lägga en av träningsmatcherna efter säsongen i Sverige, säger en källa nära klubben till Sportbladet.

Barcelona presenterade i går planerna på två vänskapsmatcher i Europa som säsongsavslutning runt månadsskiftet maj/juni.

– Det är nittio procents sannolikhet att den ena blir i Malmö, att klubben som utvecklade Zlatan firar hundra år bidrar också till det, säger Sportbladets källa.

”Inte närmare”

Från Malmö är tongångarna mer lågmälda.

– Vi är inte närmare en match i dag än vi var i slutet av februari, säger Per Welinder.

Men det har varit nära hela tiden?

– Jag kan inte kommentera det heller.

Efter fotbolls-VM kommer FC Barcelona starta säsongen med en träningsmatch på katalansk mark i slutet av juli, innan klubben i augusti åker på turné i Asien där Zlatan och kompani kommer att spela två matcher till.