”Tänker inte betala en spänn för Barças B-lag”

Malmö vill ha matchen men tvekar om datumet

FOTBOLL

Malmö FF och Barcelona har länge planerat en match inför Malmös 100 årsjubileum.

Barça vill spela under VM-upptakten, något som innebär att de största stjärnorna inte kommer att delta.

Det accepterar inte Malmö FF.

– Vi tänker inte betala en spänn för Barças B-lag, säger VD:n Pelle Svensson till Sydsvenskan.

Malmö FF firar 100 årsjubileum i år. De har planerat en jubileumsmatch och Sportbladet avslöjade i februari att de kontaktat världens bästa klubblag, Barcelona.

Enligt uppgifter till spansk media är det nu 90 procent klart att en match mellan MFF och Barça kommer att spelas under VM-uppladdningen.

Vill möte de bästa

Malmö FF:s VD Pelle Svensson bekräftar att de har varit i samtal med Barcelonas agenter.

Men en match under VM-uppladdningen, när en stor del av de största stjärnorna inte kommer kunna spela, accepterar inte den skånska klubben.

– Det enda vi pratat om är en match med deras bästa spelare. Ska vi ha ut något av en jubileumsmatch, så ska det vara mot ett av Europas bättre lag och alla ska vara där, säger Pelle Svensson till Sydsvenskan.

– Därför är det inte aktuellt med någon match under VM-uppladdningen eller VM.

Accepterar inte B-laget

Tanken från Malmös sida var att matchen skulle spelas efter VM, i slutet av juli då Barcelona även planerade att ha ett träningsläger i Danmark.

Men det spanska storlaget försöker alltså styra matchen till i slutet av maj, början juni.

– En sådan match skulle vi inte vara intresserade att betala en spänn för. Men visst, vill de spela en träningsmatch med B-laget och Zlatan, så behöver vi väl också matcher. Men inte med några pengar inblandade, säger Svensson till Sydsvenskan.

Även om en del storspelare faller bort under VM-uppladdningen, skulle bland andra Zlatan Ibrahimovic och Seydou Keita vara tillgängliga för spel i en jubileumsmatch i maj, juni.