Skåne regerar

Nu laddar succélagen för laddat superderby:
”En extremt het match”

FOTBOLL

MALMÖ. Säker seger i toppmatchen mot Häcken – och nu blir det ren seriefinal mot ärkerivalen Helsingborg borta på tisdag.

– En mycket stor match. Extremt het men nu får vi njuta av det här, säger Malmö FF:s snabbe forward Daniel Larsson.

Foto: BILDBYRÅN
Framspelare I slutet på förra säsongen var Daniel Larsson MFF:s store skyttekung. Men i år har han blivit mer av en framspelare, och i?går låg han bakom Edward Oferes 1–0-mål.

Förra höstens målspottare som nu blivit framspelaren.

– Jag har hittat ytan framför backlinjen oftare i inledningen av den här säsongen. Motståndarna vet nu att jag är ganska snabb och droppar därför av lite tidigare. Då gäller det att hitta andra lösningar.

Låg bakom målet

Mot Häcken låg han bakom Malmös 1–0 med bra mottagning och snabb passning till Guillermo Molins som hittade Edward Ofere. Sen snappade han blixtsnabbt upp bollen när Dominic Chatto försökte och misslyckades med en för snygg spelvändning. Kort pass till Molins som dödade matchen med sitt 3–1-mål.

– Jag har inte lika många heta avslutningslägen inne i straffområdet som förra säsongen men är inte alls orolig därför att jag känner mig så pass bra i spelet och inblandad i mycket offensivt, säger Daniel Larsson.

Förra våren var han en av de stora målsumparna. MFF spelade underbart vacker fotboll men gjorde få mål.

”Snabbare avslut”

– I år har vi jättemycket självförtroende och har blivit effektivare. Den stora skillnaden är att vi är mer effektiva och kommer snabbare till avslut. Försöker att hålla spelet enkelt även om det är väldigt mycket fri kreativitet inne i straffområdet.

– När vi vinner matcherna är jag inte alls ledsen över att jag inte gör mål. Målen kommer när de kommer. Det är jag helt övertygad om, säger Daniel Larsson.

HIF har han ingen direkt koll på ännu.

– Ska bli jävligt skoj att spela matchen men ska jag vara ärlig har jag inte en tanke på den. Nu är det bara lättnad i skallen över att vi vann den här matchen.

– HIF verkar ha en stabilitet i laget och blir säkert svåra att komma igenom. Vi ska fortsätta att spela vårt spel så ska vi säkert kunna hota dem, säger Daniel Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM