Hemligheten bakom MFF:s superoffensiv

Har gjort 13 mål på sex matcher: Vi har spelat bra fotboll

FOTBOLL

MALMÖ. 13 mål på sex matcher.

Malmö FF har nått serietoppen med allsvenskans vassaste offensiv.

– Vi har spelat bra fotboll och gjort mål på många olika sätt, det har fyllt oss med självförtroende, säger MFF:s anfallare Daniel Larsson.

Under 2009 varvade Malmö FF riktigt bra fotboll med oändliga orgier i missade målchanser.

I kväll spelar man ren seriefinal i superderbyt på Olympia och man gör det som allsvenskans målfarligaste lag.

Enligt Daniel Larsson – enda MFF-forward som spelat samtliga sex matcher i år – är orsaken en helt annan än vassare avslutningar.

”Mycket tryggare”

– Förklaringen är att vi har blivit mycket tryggare i varandra. Det är väldigt avgörande. Och sedan har vi fått en väldigt bra start. Vi har spelat bra fotboll, nått bra resultat och gjort mål på väldigt många olika sätt, säger Larsson som i höstas exploderade i form och stannade på elva allsvenska mål.

Men trots att MFF:s fantastiska målproduktion fortsatt så är Daniel Larsson fortfarande mållös i årets allsvenska.

Däremot toppar han allsvenskans assistliga med fyra målgivande passningar.

– Vi har tagit segrar och ligger i toppen, då spelar det ingen roll vem som gör målen, säger Larsson vars snabbhet är fruktad bland HIF-spelarna.

”Anpassar oss lite”

Själv försöker Daniel Larsson ta superderbyt som en match i raden.

– Vi brukar inte titta så mycket på motståndarna, utan vi försöker styra vår egen prestation så mycket som möjligt. Sedan är det klart att vi alltid anpassar oss lite efter vem vi möter om vi har något att vinna på det. Men det finns ingen speciell medicin mot just HIF.

Tillsammans med den store och starke Edward Ofere bildar den vindsnabbe Larsson i kväll det anfallspar som ska sänka Helsingborg – i Helsingborg.

Eddie tung

– Eddie är jäkligt tung och suger musten ur backlinjen. Det är det optimala och gör att jag får mer utrymme åt min snabbhet. Men sedan är det så att många lag vi möter spelar så lågt försvarsspel att det inte finns några ytor att springa på bakom deras backlinje. Men HIF är ett spelande lag, så vi får se.

Vad tror du det blir för matchbild på Olympia?

– Jag förväntar mig en bra fotbollsmatch som är kul att spela och då blir det roligt för publiken också. Sedan går jag så klart även gärna segrande ur striden.

FAKTA

LARSSON OM ATT ANFALLA MOT HIF..

”För mig och Eddie handlar det om att jobba ihop, det har vi gjort bra tidigare. Eddie är stark och suger musten ur motståndarna vilket ger mig utrymmen att springa på. Det är det optimala för oss.”