”Inte första gången som det händer”

Ofere utvisad efter överfall – sågas av sin egen tränare

FOTBOLL

Först en straff emot sig efter några sekunder, sen en tavla av Johan Dahlin. Men Malmös bistra kväll var inte slut där.

När bortalaget jagade mål fick anfallaren Edward Ofere ett rött kort efter att han stämplat

Ivan Turina på armen.

– Jag är absolut inte nöjd. Det kan jag lova, säger Malmös tränare Roland Nilsson om Oferes utvisning.

Foto: Scanpix
Situationen som gav rött kort direkt.

Det här var inte Malmös kväll. Det är en sak som är säker. 1-0 i baken direkt efter domarens startsignal betydde att Skånelaget hade en brant uppförsbacke att jobba sig upp för.

Straffen kom efter att Pontus Jansson fumlat med bollen och slagit en för lös hemåtpassning till Johan Dahlin. Pontus Engblom snappade åt sig bollen och tvingade bortamålvakten att riva ner honom. Straffen satte Kenny Pavey säkert.

”Ett billigt mål”

Roland Nilsson var inte nöjd efter slutsignalen när han tog plats på presskonferensen.

– Var ska man börja? Det säger en hel del om den här matchen. Vi har avspark, 30 sekunder senare har vi en straff emot oss. Sen får vi ytterligare ett billigt mål emot oss.

Det andra målet kom efter att Johan Dahlin offrade sig ute vid kortlinjen för att försöka rädda bollen från att gå ut till hörna. I stället för hörnspark spelade han ut bollen till Flávio som bara behövde lägga in den i öppet mål.

Fick rött direkt

Malmös och Roland Nilssons tredje missöde inträffade när Edward Ofere försökte ta ner en boll med handen när laget hade målchans.

– Det är inte första gången det händer. Då får man tanken att bara han inte gör något dumt igen. Tyvärr så händer det och det är det som slår undan fötterna på oss.

Det behövdes inget andra gult kort för att Ofere skulle visas ut. Efter att ha placerat sina dobbar på Ivan Turinas arm var nigerianens match slut. Domaren Jonas Eriksson visade rött kort direkt.

– Jag är absolut inte nöjd. Det kan jag lova. Vi kommer ha ett ordentligt snack, säger Roland Nilsson.