Mehmeti nätade igen: ”Var mentalt svårt”

FOTBOLL

MALMÖ. Han gjorde ett mål i lördags i en halv match som inte längre räknas.

– Det var surt som fan för min del, säger Agon Mehmeti.

Som gjorde mål igen när MFF–Gefle spelades om i går.

– Superskönt.

Foto: PPV

Det var varken det snyggaste eller viktigaste han har gjort men absolut ett av de skönaste.

– Tänkte på den avbrutna matchen hela tiden sen jag kom hem fram till att jag somnade framåt midnatt på lördagen. Det blev mentalt svårt att gå hem, ladda om batterierna och sikta på en ny match. Men vi agerade professionellt och tog de tre poäng vi skulle ha, säger Mehmeti.

MFF:s bäste målskytt

Gefle hade ingen chans mot ett stundtals mycket välspelande offensivt Malmö.

– Vi ägde matchen totalt men slarvade en del med vårt passningsspel. Det kan vara bättre men man får svaja lite ibland. Så länge man vinner matcherna.

Med lite flyt hade Mehmeti gjort både två och tre mål. Bland annat hade han en nick på väg in i krysset när Gefles målvakt Mattias Hugosson kom flygande.

– Det var en jäkla räddning. Jag kan vara rätt vass på huvudet också.

Jättetalangen Mehmeti har blivit en startspelare i Roland Nilssons lagbygge och är tillsammans med Daniel Larsson lagets bäste målskytt. Båda har gjort sex mål i årets allsvenska.

– Tidigare har jag sprungit för mycket och blivit trött för snabbt. Nu har jag blivit mycket smartare i mina löpningar. Springer inte för långt ner hem utan har en bra cirkel där jag vet hur jag ska jobba.

”Allt kan hända”

Med 2–0-segern knappade MFF in till bara en poäng efter serieledande Helsingborg.

– Vi ska köra vårt race och HIF får köra sitt. Vi ska ta en match i taget och låta dem vara i fred och så får de låta oss vara i fred. Sen möts vi ju, säger Mehmeti med ett stort leende.

Det är matchen alla pratar om. Alla utom spelarna.

– Vi får inte glömma att vi har många matcher innan vi möts. Allt kan hända.

Roland Nilsson resonerar likadant.

– Vi kommer att möta Helsingborg men då tar vi det när det är dags. Att börja diskutera något annat är bara förkastad energi. Det hjälper oss ingenting i matcherna vi ska spela innan dess.