MFF-stjärna nobbade två Serie A–klubbar

Molins: Inte rätt magkänsla

Guillermo Molins har jagats av flera klubbar.
FOTBOLL

Malmö FF har accepterat förslag från serie A-klubbarna Cesena och Brescia på Guillermo Molins, 22.

Men mittfältaren tackar nej till en flytt.

– Jag fick inte rätt magkänsla, säger han.

Enligt Sportbladets italienska källor är Cesena klubben som allra helst vill ha den svenske landslagsmannen.

Sportchefen Lorenzo Minotti ska ha följt Molins under en längre tid. Men även Brescia lämnade kring jul bud till Malmö FF på 22-åringen.

De italienska klubbar var beredda att betala över en miljon euro, kring tio miljoner kronor, för Molins vars kontrakt går ut i slutet av året.

Fått flera bud

De första buden var tillräckligt bra och MFF gav klubbarna tillåtelse att kontakta Molins.

– Det har kommit ett antal bud som Malmö har godkänt. Men jag har känt att det inte riktigt är den typen av klubbar som jag vill till, säger Guillermo Molins. Jag tänker inte kommentera vilka klubbar det handlade om.

Vad var det som inte stämde?

– Jag fick inte rätt magkänsla. Jag gillar offensiv fotboll och jag vill gärna spela i ett lag som vinner sina matcher. Sedan är det inte alltid viktigast att det är den största ligan, säger Gische.

Enligt MFF:s tillträdande sportchef Per Ågren är fortfarande ambitionen att förlänga kontrakten med Molins, Jiloan Hamad och Agon Mehmeti, samtligas avtal löper ut i slutet av 2011.

– Vi hoppas att de vill förlänga, att de känner att vi har ett spännande lag och att det kittlar att komma ut och spela i Europa senare i år.

Ville till Portugal

Samtidigt har ni accepterat bud på Molins.

– Vi vill ha kvar våra spelare, men vi måste lyssna när det kommer utländska klubbar, säger Ågren. Då gör vi en bedömning från fall till fall.

Guillermo Molins:

– Blir det ingen flytt nu i januari är det inte hela världen. Det blir spännande att vara det jagade laget i allsvenskan.

Han var mer besviken i somras när MFF inte kom överens med Sporting Lissabon om en övergång.

– Det kändes som rätt klubb. De är ett topplag i Portugal och spelar återkommande i Europa. Men efter ett par dagar gick den lilla besvikelsen över.

ARTIKELN HANDLAR OM