Spelarna som kan missa Skånederbyt

”Inte så smart att bli avstängd nu”

FOTBOLL

Spelarna i Malmö och Helsingborg vill inte gärna prata om onsdagens seriefinal och Skånederby.

Under lördagen möter lagen topplagens de två sämsta lagen i allsvenskan – då gäller det att undvika varning och avstängning för fyra spelare.

– Det skulle inte vara så smart att bli avstängd nu, säger MFF-anfallaren Daniel Larsson.

Foto: Bildbyrån
Wilton Figueiredo och Daniel Larsson.

Malmös mittfältsess Wilton Figueiredo tog en varning senast mot Halmstad och är avstängd när tabellettan möter Åtvidaberg på bortaplan.

Smart, sade vissa. Då är han försäkrad om att få spela onsdagens hyperviktiga Skånederby.

För fyra andra spelare (tre, om man räknar bort skadade Erik Sundin) är det läge att hålla sig i skinnet mot Åtvidaberg respektive Gefle.

– Jag är väl inte den spelaren som brukar dra på mig kort heller, så jag lär inte ändra mitt sätt att spela, men det skulle inte vara så smart, säger Larsson när Sportbladet når honom i spelarbussen på väg till Östergötland.

”Gäller att spela som vanligt”

Han får medhåll av Helsingborgs Alexander Gerndt.

– Det är klart, man vill aldrig vara avstängd, men det går inte att springa och tänka på det. Det gäller att spela som vanligt så löser det sig, säger han.

Spelarna talar ogärna om den match som väntar efter lördagens matcher, en match som medierna intresserar sig för mer än matcherna mot Gefle och Åtvidaberg.

Går det verkligen att koppla bort onsdagens match?

– Ja, det är inga problem, vi har inte kopplat på den. Vi fokuserar bara på Åtvidaberg, säger Larsson och svaret från Gerndt är snarlikt.

– Gör vi det så tappar vi fokus på det vi ska göra mot Gefle. Det gäller att gå ut och köra för 100 procent i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM