Spelarna: ”Vi fokuserar på vårt”

Fick chockbeskedet under förmiddagen

FOTBOLL

Malmö FF genomförde sin träning som planerat på träningslägret i Spanien i dag.

Men ett inslag spelarna inte hade väntat sig var chockbeskedet – klubben gick med 30 miljoner förlust.

– Vi har en turnering att spela, vi fokuserar på fotbollen så får klubben göra vad man kan för att lösa det här, säger Agon Mehmeti.

Aubynn och Mehmeti.

Malmö FF:s trupp befinner sig i Spanien för träningsläger och matcher i turneringen Copa del Sol.

I samband med förmiddagens träningspass blev spelarna informerade om samma chockbesked som meddelades vid en presskonferens i Malmö i dag – klubben gick med 30 miljoner i förlust.

– Jag tycker det är tråkigt, självklart, men det är inget jag kan påverka och lägga energi på, det ligger inte hos mig, säger Jeffrey Aubynn. Jag ska spela fotboll och det andra får andra sköta.

”Här för att spela fotboll”

Hur var reaktionen i truppen, är ni chockade?

– Nej, absolut inte. Vi är här för att spela fotboll, det andra får de som gör det sköta.

Har de sagt om det här kommer påverka er på något sätt?

– Nej, det har inte sagt något sådant. De har sagt att det ekonomiska läget inte är bra men att vi ska koncentrera oss på det vi gör.

Koncentrerar sig på turneringen

Agon Mehmeti:

– Jag har ingen aning, vi fick precis reda på det. Jag har inga kommentarer alls, jag vet inte vad jag ska säga? Det där är inte mitt ansvar.

Blev du förvånad?

– Lite grann, i så fall. Men som jag sa tidigare, jag har ingen aning om det där. Jag tror ingen visste att det var så, man anade lite men att det var så här visste jag inte. Nu är vi i alla fall medvetna om det.

Men Mehmeti väljer, precis som Aubynn, att fortsätta som vanligt med fokus på det sportsliga.

– Vi är på träningsläger här och har en turnering att koncentrera oss på. Vi kommer få mer information senare tror jag men nu fokuserar vi på fotbollen så får klubben göra vad man kan för att lösa det här.

Målvakten Johan Dahlin:

– Jag har inga kommentarer kring det. Du får ta det med dom så är ansvariga för det, vi är ansvariga för det sportsliga.

ARTIKELN HANDLAR OM