Gör förlust – på 30 miljoner kronor

Malmö FF:s vd Pelle Svensson avgår

FOTBOLL

Malmö FF blöder ekonomiskt.

På en presskonferens i dag meddelade de svenska mästarna att förlusten uppgår till drygt 30 miljoner kronor.

Klubbens vd Pelle Svensson meddelade samtidigt att han avgår.

Malmö FF vann SM-guld i fotboll i höstas, har behållt i stor sett hela truppen och kvalar i höst till Champions League.

Men utanför planen går det sämre.

Mycket sämre.

”En stor förlust”

Det har tidigare varit känt att klubben gör ett sämre ekonomiskt resultat än väntat men fram till i dag var det oklart hur dåligt det egentligen var. Det pratades om runt 10 miljoner kronor men det visade sig vara mycket värre än så.

I dag blixtinkallade klubben till en presskonferens där man meddelade att förlusten uppgår till runt 30 miljoner kronor.

– Det är en stor förlust men det positiva är att den sportsliga satsningen inte kommer att drabbas, säger klubbens ordförande Håkan Jeppsson.

Klubben uppger att ett av skälen till den stora förlusten är att de har missat att budgetera för alla spelarbonusar som betalades ut efter SM-guldet i höstas. Malmö FF hade budgeterat för en fjärdeplats och guldbonusarna uppgick till 6-8 miljoner kronor.

Andra skäl är ökade fastighetskostnader och en valutaförlust på två miljoner kronor.

Finansiärer ska hjälpa till med värvningar

För framtida kontraktsförlängningar och spelarvärvningar kommer MFF få vända sig till externa finansiärer som i sin tur får procent i spelarna vid vidareförsäljningar.

Håkan Jeppsson är ändå optimistisk vad gäller framtiden.

– Försäljningen av årskort går bra och jag är optimisitik inför framtiden. Vi har en god förhoppning om att få ett kapitaltillskott på tio miljoner kronor från externa investerare. Det måste till kapital utifrån för att vi ska kunna förlänga de kontrakt vi vill, säger Jeppsson.

Laget befinner sig just nu nere i Spanien på träningsläger.

ARTIKELN HANDLAR OM