Grahn och ”Bagarn” missar guldmatchen

Mjällbys nyckelspelare avstängda mot Malmö FF

FOTBOLL

HÄLLEVIK. Grattis Malmö.

Ni slipper avstängda Mjällbyduon Tobias Grahn och Patrik Rosengren i sista matchen.

Men det är ingen present av förre Malmöspelaren Grahn – han hade gärna spelat bort guldchansen.

– Jag känner ingen sympati för någon av klubbarna, säger han.

Malmö eller Helsingborg? Inför sista omgången är det fördel MFF – och inte blev den mindre av att laget slipper både Grahn och Rosengren på söndag.

– Jag hade bestämt mig för att inte få gult kort, jag har sett fram mot matchen mot Malmö så länge, säger Malmöbon Grahn.

Unnar ingen guldet

Det höll i 69 minuter. Efter en hård och sen tackling i ett onödigt läge drog domaren Daniel Stålhammar upp det gula kortet – och Grahn kunde inte alls dölja sin besvikelse.

– Jag blev helt…ja, det var jävligt frustrerande. Jag har fått många billiga kort den här säsongen, men det här var kanske inte så billigt.

Så det är inte ditt sätt att hjälpa din gamla klubb?

– Absolut inte. Jag har varit med och slagit Malmö två gånger den här säsongen. Men jag unnar inte heller Helsingborg guldet mer, men det här är matchen man vill spela, säger han och avslöjar att han på skoj uppmanats till läggmatch av Malmöspelare.

När Mjällby på vårsäsongen förlorade mot Helsingborg sågade Tobias Grahn både Helsingborgs spel och chans att vinna SM-guld.

– De spelar dödgrävarfotboll i 90 minuter. Det är sjukt att de leder, det gör de inte i november.

Sa han då.

”HIF bättre nu”

Nu har han ändrat sig.

– I början av säsongen tyckte jag inte att Helsingborg spelade så fin fotboll som Malmö gjorde, men Helsingborg har helt klart spelat upp sig, de spelar mycket bättre än i våras.

– De har blivit mycket mer variationsrika i sitt spel, innan var det mer att de ville spela upp på en forward, nu är de mer kombinationsinriktade i sitt spel och har utvecklat det.

Frågan är om det räcker - nu när Malmös motstånd blev något lättare.

”Är upp till oss”

Malmös Ivo Pekalski, som också är avstängd, hymlar inte med att laget tjänar på att slippa tampas med två av Mjällbys bästa spelare.

– Ja, det är bra. Men det är upp till oss. Klart att avstängningar spelar in, men det är alltid upp till oss i slutändan, säger han.

Tränaren Roland Nilsson kan inte avgöra vilka som saknar sina avstängda spelare mest.

– Det är klart att det förändrar litegrann för dem och samtidigt litegrann för oss. Men man ska inte glömma att de spelarna som kommer in nu kommer kriga och fajtas.

ARTIKELN HANDLAR OM