Så ser Molins drömsöndag ut

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Guldstriden är redan avgjord.

Malmö vinner på söndag och Guillermo Molins "bombar" in det avgörande målet i 88:e minuten.

Åtminstone om 22-åringen själv får välja.

– Vi lyfter bucklan och har en jävla fest på ett fullsatt stadion, säger han.

Hela Malmö förbereder sig för guld.

Känslan i MFF-lägret dagarna innan söndagens avgörande är att Helsingborgs IF inte existerar och att det inte blir några problem att vinna hemma mot Mjällby.

Malmö Stad har redan planerat firandet i detalj, supportrarna förbereder hyllningar och Guillermo Molins drömmer redan om i vilken minut han ska avgöra matchen.

– Vi har fem förluster på hela året och är lika självsäkra som innan. Varför skulle vi ändra på det och sluta snacka bara för att det är nu som det ska avgöras?

”Väldigt lugn träning”

22-åringen ligger på massagebänken och knådas när TT når honom i mobilen. Men inte för han är skadad eller har ont efter onsdagens träningspass – utan "bara för att det är skönt".

– Det var en väldigt lugn träning. Vi jobbade igenom några detaljer bara. Allt för att vara så förberedda som möjligt på söndag. Man ska inte göra så mycket annorlunda än vad man brukar, säger "Gische".

Ivo Pekalskis avstängning tvingar tränaren Roland Nilsson till ändringar i startuppställningen jämfört med matchen mot BP senast.

Det troliga är att Jeffrey Aubynn ersätter på den centrala mittfältsplatsen.

– Ivo är duktig så klart. Men det finns folk som tidigare visat att de kan göra det minst lika bra.

Nej, Guillermo Molins ser ingen anledning att spekulera i tänkbara formationer. Å andra sidan behöver han själv inte oroa sig särskilt mycket för att bli petad. I stället tillåter han sig att blicka framåt.

TT: Hur ser din drömmatch ut?

– Vi tar ledningen relativt tidigt. Efter 20–25 minuter ungefär. Sedan avgör vi med att sätta 2–0 i den 88:e minuten. Det är jag som gör det.

TT: Hur ser målet ut?

– Jag får bollen utanför straffområdet och bara bombar in den.

Allt fokus på guld

TT: Finns det ingen risk att ni är för självsäkra och tar ut guldet i förskott?

– Nej. Vi har snackat igenom det och alla vet vad som gäller. Skulle det stå 0–0 efter en halvtimme är det inget som ska påverka.

TT: Vad gör du vid halv-sju-snåret på söndag?

– Förhoppningsvis lyfter vi bucklan och har en jävla fest på ett fullsatt stadion, säger Guillermo Molins, som inte nämner konkurrentens klubbnamn en enda gång under intervjun.

I Malmö är allt fokus inställt på guld.

Viktor Liljerås/TT

ARTIKELN HANDLAR OM