Malmös guldvapen

Låser in sig inför avgörandet

FOTBOLL

MALMÖ. Stängda träningar, extra genomgångar för att stoppa Moestafa El Kabir, nötande av uppspel och gruppsnack med idrottspsykologen Sverker Bengtsson.

Malmö FF:s guldplan är klar.

– Det ska bli grymt kul, säger lagkaptenen Daniel Andersson.

Foto: ANDREAS HILLERGREN/BILDBYRÅN
I går valde Malmö FF att stänga in sig på Swedbank Stadion för att finslipa de sista detaljerna inför ödesmötet med Mjällby i morgon.

Helsingborg tränar inför öppen ridå med både fans och media på plats.

Två dagar i rad, i går och i dag, låser det jagade ledarlaget Malmö FF in sig på matcharenan Swedbank Stadion och tränar bakom lyckta dörrar.

MFF-tränaren Roland Nilsson motiverar:

– Det räcker med en bild för att visa väldigt mycket om hur man står uppställd. Får man se den vet man ungefär vad som ska hända.

– När vi skulle möta Djurgården förra året hade vi problem på vänsterkanten och tänkte flytta upp Ricardinho. En åskådare filmade med mobiltelefon och la ut på nätet. Andreé Jeglertz såg den och justerade i sin laguppställning, säger Nilsson.

Pekalski avstängd

Nu har MFF Ivo Pekalski avstängd och Jeffrey Aubynn kliver med stor sannolikhet in på positionen centralt på mittfältet och spelar tillsammans med Wilton Figueiredo.

Den ovana konstellationen gnuggades extra i defensiven i går.

Orsaken: morgondagens motståndare Mjällby och i synnerhet anfallaren Moestafa El Kabir, som gjort sex mål i två matcher mot MFF.

Dessutom jobbar Malmö extra på att få de fasta situationerna och egna uppspelen att fungera till måstematchen mot Mjällby.

”Är något positivt”

Under de senaste dagarna har dessutom idrottspsykologen Sverker Bengtsson haft ett par improviserade individuella samtal med ett par MFF-spelare. I samband med träningen i går hade Bengtsson en kortare genomgång med hela A-lagsgruppen.

– Han pratade mycket på temat att se matchen mot Mjällby som en utmaning, inget förknippat med rädsla.

– Det är något positivt vi får uppleva, att få vara med om att spela en avgörande match om SM-guldet på hemmaplan. Vi ska ta för oss, säger Jiloan Hamad.

Lagkaptenen Daniel Andersson:

– Hittills har det inte märkts någon extra anspänning på de yngre killarna. De vet vad som gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM