Chauffören: Han slog mig flera gånger

Alexander Nilsson hamnade i taxibråk efter guldfesten – kastades i fyllecell

1 av 3 | Foto: ANDREAS HILLERGREN &s SCANPIX
FOTBOLL

På väg från guldfesten hamnade Alexander Nilsson, 18, i bråk med en taxichaufför.

Enligt anmälan fick chauffören fyra slag i huvudet innan polisen kom och grep MFF-spelaren.

Nu misstänks han för misshandel.

– Jag är jättledsen för det som hände. Det var inte alls så jag hade tänkt mig att festkvällen skulle sluta, säger han till klubbens hemsida.

Klockan 18.30 hyllas MFF-spelaren vid Malmö rådhus. Ett dygn tidigare, efter slutsignalen i söndags, firade Malmöspelarna på Swedbank Arena. Sedan åkte laget vidare till forne stormålvakten Jonnie Fedels restaurang Hipp i centrala Malmö.

Vid tretiden fick spelaren nog och skulle åka hem. Enligt uppgift var han märkbart berusad när han tog sig till en taxi utanför krogens entré.

Misstänkt för misshandel

Där blev en av Hipps vakter vittne till hur spelaren blev osams med taxichauffören. Slag ska ha utdelats. Ordningspersonalen ringde polis, såg till att spelaren och chauffören stannade kvar och ringde till sist en andra gång.

När polispatrullen anlände kontrollerades spelarens personnummer.

Under tisdagen valde Malmö FF att gå ut med spelarens namn och man låter honom få förklara sig på klubbens hemsida.

– Jag och min flickvän skulle åka hem och satte oss i en Taxi. Där blev det en diskussion om priset och vi började tjafsa. Jag sa nåt dumt och han började knuffa ut mig ur bilen. Jag tyckte att han skulle lugna ner sig och gick ut.

– Då sprang han ut från sin sida och kom runt bilen och började knuffa mig och då blev jag arg och försvarade mig, säger Alexander Nilsson som nu är misstänkt för misshandel.

Chauffören ska enligt uppgifter ha sagt att spelaren delade ut fyra slag mot hans huvud, men trots smärtan sökte han inte upp sjukhus.

”Jag är jätteledsen”

För spelaren slutade natten i fyllecell och i dag är han ångerfull.

– Jag är jättledsen för det som hände. Det var inte alls så jag hade tänkt mig att festkvällen skulle sluta. Självklart ber jag honom om ursäkt, jag vill inte ha några ovänner och det hela känns både dumt och onödigt.

Tränaren Roland Nilsson är besviken på sin spelare men kommer inte själv att vidta några åtgärder.

– Riktigt tråkigt att höra. Det är mycket viktigt att spelarna tänker sig för och undviker i att hamna i sånt här. Här får Alex lära sig en läxa, säger Nilsson till MFF:s hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM