Kan bli först att lämna mästarna

”Hörde att Fenerbahces tränare följt mig i ett år”

FOTBOLL

Nu börjar dragkampen om Malmö FF:s talangfulla guldtrupp.

Fenerbahce och Genoa följer enligt turkiska medieuppgifter 21-årige Jimmy Durmaz.

– Jag fick höra att Fenerbahces tränare följt mig i ett år. Men det är upp till MFF, de måste visa det om de vill behålla mig, säger Durmaz till Sportbladet.

Foto: Foto: BILDYBYRÅN
Jimmy Durmaz och Ivo Pekalski. Foto: BILDYBYRÅN

Läktarna på Swedbank Stadion har varit fulla med scouter under Malmö FF:s guldår. Nu börjar kampen för att klubbens ska lyckas behålla mästartruppen till Champions League-kvalet.

”Fick höra det i dag”

Turkiska mediauppgifter uppger nu att Fenerbahce är intresserade av Jimmy Durmaz.

– Jag fick reda på det i dag. Det ringde någon tidning från Turkiet och sade att de var intresserade. Enligt dem har deras tränare följt mig i ett års tid och är mycket nöjd med vad jag presterat, säger Durmaz.

Är du lockad?

– Det är en fantastisk klubb och det är smickrande att de är intresserade. Jag känner att jag klarar av proffsfotbollen redan nu. Vi spelar ändå internationell fotboll i MFF och jag är redo.

Även Genoa uppges följa 21-åringen som nu sätter press på Malmö FF.

Press på Malmö

– Det är upp till Malmö att visa det om de vill behålla mig. Ville de ha kvar mig måste de visa att de vill ha kvar mig. Det är ju stora klubbar som är ute efter en men om MFF vill ha kvar mig tror jag inte att det blir några problem.

Hur ska de visa det?

– Det handlar inte om kontrakt och så, jag sitter på ett helt okej tvåårskontrakt. Men jag har trots allt suttit på bänken i slutspurten så de måste visa att de satsar på mig.

Malmö FF:s vd Pelle Svensson säger att klubben inte fått in några konkreta bud på Durmaz ännu.

– Vi vet att det är fullt med folk på matcherna för att titta på våra spelare. Men buden kommer, generellt sett, först när transferfönstret öppnar.

ARTIKELN HANDLAR OM