Hans karriär kan räddas – av död man

MFF-talangen får nytt korsband

Foto: Bildbyrån
Jasmin Sudic tvingas till en ny operation.
FOTBOLL

Trots hjälp från en död amerikan – Jasmin Sudic, 20, missar en hel säsong. MFF-försvararen har drabbats av ett nytt bakslag och måste opereras.

– Han har haft en väldig otur, säger läkaren Pär Herbertsson.

2009 spelade han som tonåring till sig en ordinarie mittbacksplats i Malmö men säsongen efter gick korsbandet av och Jasmin Sudic var tvungen att ägna i stort sett hela guldåret åt uppbyggnadsträning.

”Litar inte på sitt knä”

Och inte heller i år kommer han kunna spela något. I vintras gjorde Sudic träningscomeback men slet nästan direkt av delar av korsbandet. I samråd med klubbens medicinska team testade han att fortsätta som vanligt ändå, men chansningen gick inte hem.

I går stod det klart att han måste opereras på nytt.

– Han litar inte på sitt knä och känner att det klickar till, det känns inte stabilt, säger klubbläkaren Pär Herbertsson till City.

– Han är troligen borta hela säsongen, det tar sex månader att läka.

”Haft väldig otur”

Ännu en spolierad säsong. Är karriären i fara?

– Nej, så allvarligt är det inte. Han har inga brosk- eller meniskskador. Jasmin har ett jättefint knä, men han har haft väldig otur.

Enligt City kommer Sudics nya korsband från en död amerikansk man. Metoden att operera in ett ligament från en avliden person är inte särskilt vanlig i Sverige, men har förekommit i vissa fall. Bland annat opererade Henrik Larsson sitt knä på ett liknande sätt 2005.

FAKTA

Jasmin Sudic

Född: 24 november 1990.

Längd: 188 centimeter.

Vikt: 80 kilo.

Position: Mittback.

Allsvenska matcher: 25.

ARTIKELN HANDLAR OM