Fick hjärnsläpp – bjöd HIF på titeln

Aubynn utvisad efter slaget

FOTBOLL

Jeffrey Aubynn slog till Ardian Gashi efter 84 minuter, fick rött kort direkt och bjöd mer eller mindre HIF på segern i Supercupen.

Efter utvisningen tog gästerna över och vann efter Erik Sundins 2-1-mål i slutminuterna.

– Det betyder givetvis en del att vi är en man mer. Vi får nya krafter efter det och tar över ganska rejält, säger Sundin i TV4.

Malmö FF:s tränare Roland Nilsson var allt annat än nöjd efter Jeffrey Aubynns hjärnsläpp. MFF jagade ett segermål och skulle precis göra ett byte när mittfältaren skämde ut sig.

Slog till Gashi

33-åringen var inblandad i en närkamp med Helsingborgs Ardian Gashi. Duon började sedan slänga käft efter situationen vilket slutade med att Aubynn slog till Gashi ansiktet.

Domaren Markus Strömbergsson visade rött kort direkt för Aubynn och efter utvisningen tog HIF över spelet.

– Jag tycker vi dominerar första halvlek och borde ha gjort 2-1. Sedan blir det som det blir när vi får en utvisad. Då börjar de rulla från kant till kant, säger MFF:s Jimmy Durmaz.

Erik Sundin kostade på sig att bränna ett jätteläge innan han själv tog revansch och avgjorde matchen.

”Givetvis skönt”

– Det betyder givetvis en del att vi är en man mer. Vi får nya krafter efter det och tar över ganska rejält, säger Sundin i TV4.

Anfallaren rann igenom och glidtacklade in inspelet i mål i den 90:e minuten. Det räckte till seger och årets första titeln för Helsingborgs IF.

– Det är givetvis skönt att göra mål. Jag skulle gjort mål i förstaläget jag fick av Gerndt men jag fick sätta den istället så det var skönt.

FAKTA

Malmö FF–Helsingborg 1–2 (1–1)

0–1 Marcus Nilsson (2), 1–1 Wilton Figueiredo (16), 1–2 Erik Sundin (90).

Utv, Malmö FF: Jeffrey Aubynn (82).

Publik: 10 362.