Aubynn är avstängd – men missar ingenting

”Kan inte hitta på matcher”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Jeffrey Aubynn kom in i andra halvlek.
FOTBOLL

Det blev ett kaosartat genrep för Jeffrey Aubynn.

Först trodde han att han skulle petas, sedan att han var avstängd – men mitt i matchen fick han beskedet: Du ska in.

– Mentalt var jag inte inställd på att spela, säger Jeffrey Aubynn.

Aubynn blev utvisad i supercupfinalen mot Helsingborg och det såg ut som att han skulle vara avstängd i premiären mot Trelleborg kommande söndag.

Men i går beslutade Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd att Aubynn skulle stängas av en vecka från och med i dag. Vilket innebär att straffet upphävs innan Malmö har någon match och således ger avstängningen ingen effekt.

– Det råkar bli så i detta fallet, helt rätt, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger.

– Straffet han fick föranleder en veckas avstängning och att det inte är någon match då, det kan inte vi göra något åt. Vi kan inte hitta på matcher.

Får spela premiären

Inför gårdagens genrep mot Häcken trodde Jeffrey Aubynn att han skulle bänkas då laget ville spela in en startelva inför allsvenska premiären. Men fem minuter innan laget skulle värma upp för matchen kom beskedet att han får spela premiären.

Aubynn var dock fortfarande osäker på om han skulle få spela.

Det var nämligen oklart i MFF-lägret om han var avstängd från gårdagens match.

– Jag satt på bänken och visste inte om jag skulle få spela eller inte. Sen när det var tio minuter kvar av första halvlek säger ”Rolle” (tränaren Roland Nilsson) att jag får spela, de hade kollat upp det, och att jag skulle göra mig klar till andra halvlek. Det blev att ställa om, hoppa in och göra sitt bästa, säger Aubynn.

Svårt att ladda

Hur var laddningen?

– Ska jag vara ärlig hade jag kanske inte laddat riktigt som jag brukar eftersom jag visste det var genrep och jag visste att han ville spela in en elva. Så självklart laddade jag som inför en match men mentalt kanske jag inte var inställd på att spela.

Att MFF förlorade genrepet med 1–2 är inget som oroar, enligt Aubynn.

– Som alla vet och som det har visat sig miljoner gånger: En bra försäsong säger inte att man gör en bra säsong och en dålig försäsong säger inte att man gör en dålig. Det har ju visat sig miljoner gånger så det vet man vid det här laget att det spelar absolut ingen roll. Det är när allsvenskan drar igång det gäller.