Morais vill ta över MFF

”Det är min favoritklubb”

Foto: Scanpix.
Jose Morais som Assyriskas tränare 2005.
FOTBOLL

Roland Nilsson är fortfarande kvar i Malmö FF. Men Skåneklubben letar ersättare.

Det kan bli förre Assyriska-tränaren José Morais som tar över MFF.

– Det är min favoritklubb, säger han.

Jonas Thern har nämnts som ett hett alternativ till Roland Nilsson i Malmö FF. Sportchefen Per Ågren har träffat Thern för att diskutera, men parterna har inte kommit överens om något avtal.

Det kan istället bli förre MFF-scouten José Morais som tar över klubben.

– Malmö FF är helt klart en respektabel klubb. Jag skulle inte kunna ta ytligt på en förfrågan. Det är min favoritklubb, säger Morais till fotbollskanalen.se.

– Jag har bott i Malmö, jag känner folk där och vet hur de arbetar och kämpar för att göra Malmö FF till en ledande klubb i Sverige.

Roland Nilsson är redan klar som ny tränare för FC Köpenhamn. Men det är osäkert när han flyttar till Danmark.

– Det skulle alltid vara en glädje att diskutera en framtid med Malmö, säger Morais.

Vill inte lämna Real nu

Han ingår i Real Madrids tränarstab. Där arbetar han tillsammans med José Mourinho, som i går förde Real till Champions League-semifinal mot Barcelona.

Därmed har han oerhört svårt att lämna Real i nuläget.

– Som jag ser det är det väldigt svårt att lämna projektet jag arbetar med. Jag är väldigt lycklig med det jobb jag har. Jag är i världens bästa klubb, jag arbetar med världens bästa tränare – och det är en stor utmaning. Därför vore tajmingen inte den bästa, säger Morais till fotbollskanalen.se.

Men kanske längre framöver?

– Framtiden är svår att sia om. Malmö FF är ett stort och intressant projekt. De har en fantastisk atmosfär på arenan, de har fantastiska supportrar och fotbollsintresset i staden är stort.

– Jag tror att det är möjligt att göra något stort med Malmö FF, därför kan jag inte lägga åt sidan möjligheten att arbeta med klubben på något sätt.