Ställer in match efter skandalen

MFF: Ska inte acceptera att det upprepas

FOTBOLL

Malmö FF och Helsingborg kom överens om att ställa in U21-derbyt dagen efter publikskandalen i allsvenskan.

Samtidigt manar MFF:s lagkapten Daniel Andersson och vd:n Per Nilsson till åtgärder.

– Det är ett stort batteri av åtgärder som vi skulle kunna göra. Det handlar om förstärkt bevakning, fler vakter och ombyggnad av vissa läktare, säger MFF:s vd Per Nilsson.

Malmö FF och Helsingborgs IF skulle mötas i ett U21-derby dagen efter den avbrutna matchen lagen emellan i allsvenskan. Men efter skandalscenerna när en person tog sig in på planen och attackerade HIF-målvakten ställdes matchen in.

”Olämpligt att spela”

”Med anledning av gårdagens händelser på Swedbank Stadion finner båda lagen det olämpligt att spela ett U21-derby dagen efter. Vi ber om att få återkomma med nytt speldatum”, skriver HIF på sin hemsida.

Samtidigt manar Malmö FF till handling genom lagkaptenen Daniel Andersson och vd:n Per Nilsson på klubbens hemsida.

– Vi får hoppas att våra supportrar, klubben och vi spelare kan hjälpas åt att ta tag i detta. Det här skadar bara klubben. Om man kan hitta någon ljuspunkt i eländet är det att vi kan samlas och reda ut det här tillsammans, säger Andersson.

”Vi är beslutsamma”

– Vi är arga, besvikna men också beslutsamma. Vi ska inte acceptera att det här blir någon sak som upprepas, säger Per Nilsson.

Klubbens vd öppnar också för drastiska åtgärder efter skandalen.

– Det är ett stort batteri av åtgärder som vi skulle kunna göra. Det handlar om förstärkt bevakning, fler vakter och ombyggnad av vissa läktare. Det finns inga beslut ännu men vi kan inte bara inte göra någonting. Vi kan inte acceptera att vår publik inte kan känna sig trygg, säger Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM