Norlings drag: peta Mehmeti

MFF-tränaren släpper in tredje rookien: ”Det är deras tur ...”

FOTBOLL

MALMÖ. De regerande mästarna har det tungt och spelarna har beskyllts för att vara mätta. Då möblerar Rikard Norling om.

Sportbladet kan avslöja att MFF-tränaren slänger in sin tredje debutant, spelar Ivo Pekalski från start och petar Agon Mehmeti mot Norrköping.

– Unga spelare... när det är deras tur så är det deras tur, säger Norling om nye högerbacken Filip Stenström.

Foto: Bildbyrån
BÄNKAD Agon Mehmeti får sitta på bänken i hemmamatchen mot Norrköping.

Malmö FF får klara sig utan avstängda Daniel Andersson och Wilton Figueiredo hemma mot Norrköping i morgon. Det tvingar förstås fram ändringar i startelvan jämfört med förlusten mot Gais.

Men Rikard Norling väljer ändå att möblera om på fler platser.

Fyller 20 år samma dag

Sportbladet kan avslöja att Norling i sin femte match som MFF-tränare slänger in sin tredje allsvenska debutant från start.

Filip Stenström – som fyller 20 år på matchdagen och kom till klubben 2009 men aldrig har gjort en minut i allsvenskan – gör därmed Amin Nazari (första allsvenska match från start mot Kalmar) och Simon Kroon (debut mot Gais) sällskap när han petar Markus Halsti på högerbacksplatsen.

”Måste prestera”

– Unga spelare... när det är deras tur så är det deras tur. Annars blir det bara en illusion för de unga spelarna att hålla på här (på träningarna) och sedan inte få chansen när det borde vara deras chans, säger Norling.

– De unga tar för sig och de erfarna måste prestera för att ta plats, säger Jimmy Durmaz, som i torsdagens Sportbladet tillsammans med Agon Mehmeti kritiserade sin lagkamrater för att spela för sig själva än för laget.

I anfallet erfar Sportbladet att just Mehmeti petas till förmån för Dardan Rexhepi. Men denna petning har, enligt Sportbladets källor, absolut ingenting med Mehemtis uttalande i Sportbladet att göra.

”Bättre och bättre”

Och allt tyder på att efterlängtade Ivo Pekalski kommer att spela från start igen mot Norrköping när Wilton Figueiredo är avstängd.

– Kroppen känns bättre och bättre. Jag siktar på att vara redo att starta på söndag. Sen får vi jag se hur länge kroppen orkar, säger Pekalski till Sportbladet.

Och då Yago Fernandez, som suttit i Norlings frysbox så här långt, tar kapten Anderssons plats i mittförsvaret blir det minst fyra förändringar i startelvan jämfört med senast.

Det kan bli fem då Jeffrey Aubynn också är redo efter skada och sjukdom och eventuellt kan peta Miljan Mutavdzic.

FAKTA

/ Norlings MFF-debutanter

20/6 Kalmar hemma:

Amin Nazari, 18, gör sin första allsvenska match från start efter två inhopp under våren. Hasn spelar högermittfältare men blir knäskadad.

26/6 Gais borta:

Simon Kroon, 18, har inter spelat en minut i allsvenskan när han får starta mot Gais som högermittfältare.

3/7 Norrköping hemma:

Filip Stenström, 20, har inte spelat en minut i allsvenskan när han i morgon spelar från start som högerback.

ARTIKELN HANDLAR OM