Malmös målflopp

Offensiven svek – ”Har väldigt lite folk när vi anfaller”

1 av 2 | Foto: Lasse Allard
Inte nöjd med anfallsspelet Proffsaktuelle Agon Mehmeti vilade från start när Malmö nollades mot Norrköping.
FOTBOLL

De andra toppkandidaterna tappade poäng.

Men Malmös uddlösa anfallsspel hindrade laget från att haka på guldtåget.

– Vi anfaller inte med tillräckligt mycket folk, säger en kritisk Agon Mehmeti.

I fjol var guldlaget Malmö en målmaskin. Men när årets upplaga fick en drömchans att haka på toppen, efter att både Gefle och Kalmar förlorat, svek lagets anfallsspel – igen. Efter årets första 16 omgångar har laget gjort 14 mål färre än vid samma tid förra året.

– Vi har väldigt lite folk när vi anfaller och då skapar vi inte så jätteheta lägen, säger Agon Mehmeti.

”Visste det innan”

Med Daniel Larsson i Malmö på väg att bli pappa så vilade ett tungt ansvar på den proffsomsusade anfallaren inför matchen. Men när matchen blåstes i gång satt han på bänken.

– Jag har mått väldigt dåligt under natten, så jag fick ingen ordentlig sömn, säger Mehmeti om beslutet att inte spela från start.

När han kom in i 65:e minuten hade anfallskollegan Wilton Figueiredo precis förgäves testat Abbas Hassan med några distansskott och ett friläge från vänster. Mycket farligare än så blev aldrig Malmö i matchen och efteråt höll Rikard Norling med sin anfallspelare om bristerna framåt – men var samtidigt inte överraskad.

– Så är det, men det visste jag väl redan innan. Instinkterna i laget är lite så där att de vill vara spelförande. Vi droppar gärna ur när det kommer inläggslägen för att få bollen och kunna ta skott utifrån, säger Malmötränaren.

Nu har Helsingborg chansen att dra i från till 10 poängs serieledning. Ser ni er fortfarande som ett potentiellt guldlag?

– Det måste jag naturligtvis svara ja på.

Fokus på kvalet

Jimmy Durmaz, som efter ett gult kort är avstängd i nästa omgång, vill själv inte se längre än lagets Champions League-kval mot Torshamn.

– Vi tar en match i taget nu, Champions League-kvalet på onsdag är allt vi fokuserar på. Efter de två matcherna så sätter vi oss ner och sätter nya mål för säsongen. Vi siktar fortfarande på att vinna det är bara så, säger han.

FAKTA

Så uddlösa har Malmö blivit sedan i fjol

MFF:s målsnitt guldsäsongen 2010: 1,875/match

Malmös målsnitt efter 16 omgångar 2011: 1.0/match