Kan behöver ansöka för att få se fotboll

Sef och MFF öppnar för nya regler

FOTBOLL

MALMÖ. Ackrediterade bortasupportrar.

Personliga biljetter.

Nu vill SEF och Malmö FF sätta stopp för huliganerna en gång för alla.

- Vi får inte låta de här idioterna skrämma bort vanligt folk som vill gå på fotboll, säger Malmös vd Per Nilsson.

Elva minuter, längre än så fick Malmö-Djurgården inte pågå. Då hade det smällts in sju stycken knallskott och domaren Martin Hansson blåste av matchen. 20 minuter senare kom beslutet att inte återuppta spelet.

- Det är så bedrövligt. Jag är så bedrövad. Det här skulle vara en fotbollsfest, för familjer och supportrar, och så kommer det en grupp med individer som inte kan bete sig, säger SEF:s Tommy Theorin.

Följderna för fotbollssupportrarna kan bli stenhårda.

Varje supporter som vill åka på bortamatch måste godkännas av klubbarna.

- Vi måste börja ackreditera bortasupportrarna. Och kontrollera våra egna supportrar på Swedbank Stadion bättre också. Jag har kritiserats hårt när jag har tagit upp det här, men det vi gör i dag räcker ju inte, säger Malmös vd Per Nilsson.

Personliga biljetter.

Likt det system som finns i Italien vill SEF ändra sättet supportrarna köper biljetter. I dag kan vem som helst köpa biljett till matchen, men Theorin vill göra biljetterna personliga för att supportrarna bättre ska kunna kontrolleras. I Italien har det skrämt bort stora delar av publiken, eftersom det är så krångligt att köpa en biljett.

- Det är inget vi vill göra, men vi kan tvingas till det nu. Sen måste vi få hjälp av lagstiftningen också, nu stängs folk av i ett år. Vi måste höja det till tre år, säger Tommy Theorin.