MFF:s bakslag: ”Sänk biljettpriserna”

Nio mijoner back på publikintäkter förra året

FOTBOLL

DOHA. Trots bruttointäkter på närmare 40 miljoner kronor från Europa-spelet är Malmö FF:s ekonomi fortsatt ansträngd. Föreningen gick nio miljoner back på publikintäkter jämfört med budget och MFF ser nu ut att backa från planen att äga Swedbank stadion till hundra procent.

– Det är tråkigt. Jag tycker att vi ska sänka biljettpriserna så att det kommer mer folk, säger mittfältaren Jimmy Durmaz.

Foto: Scanpix
Publiktapp ”Jag tycker att vi ska sänka biljettpriserna så att det kommer mer folk, säger mittfältaren Jimmy Durmaz”.

Det är Sydsvenska Dagbladet som avslöjar problemen i Malmös ekonomi. Föreningen jobbar just nu med bokslutet 2011 och till tidningen säger VD:n Per Nilsson kort att det blir ett plusresultat. Men enligt Sydsvenskan pekar flera faktorer på att överskottet blir begränsat och att det inte handlar om någon stor vinst.

–  Vi gick nio miljoner back på publikintäkter jämfört med budget, säger Per Nilsson till Sydsvenska Dagbladet.

Nyheten blir extra stor mot bakgrund av att Malmö backade med drygt 32 miljoner under 2010.

”Mindre publik än vi trodde”

Flera av MFF:s mest lovande spelare befinner sig i Qatar på landslagets januariturné. De fick beskedet om ekonomin av svenska medier på plats.

– Det har kommit mindre publik än vi trodde. Dels för att det varit så många matcher, dels för att folk inte har råd när det är så dyra biljettpriser, säger Jimmy Durmaz och fortsätter:

– Jag hoppas att det blir bättre i år, att mer folk kommer och kollar. Jag tycker att man ska sänka biljettpriserna. Om folk nu inte har råd tycker jag att man ska sänka, speciellt när det inte är toppmatcher, då kan man sänka lite för att locka folket. Sedan måste vi göra vårt på planen för att locka folk också.

Showa mer?

– Exakt (skratt).

Hur ser du på uppgifterna att Malmö kan komma att backa från planen att köpa loss Swedbank stadion?

– Det är tråkigt. Det vore fantastiskt om vi hade kunnat köpa loss den. Det är inte många i allsvenskan som äger en sådan arena. Om vi nu har chansen att göra det tycker jag vi ska göra det. I framtiden kommer vi att tjäna så mycket på det, säger Jimmy Durmaz.